HC Energie Karlovy Vary

Pešán mění sestavu. Beránek s Černochem končí, Flek zůstává

Česká hokejová reprezentace pokračuje v přípravě na Mistrovství světa. V pátém týdnu ji čekal kemp v Plzni a následný dvojzápas s Německem v Norimberku. Bezprostředně po něm oznámil Filip Pešán další změny v kádru národního týmu.
Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne Sobota 1. května 2021

Reprezentaci čeká příští týden už šestý týden drilu před blížícím se Mistrovstvím světa. V pondělí se na sraze národního týmu bude opět hlásit i Jakub Flek, v kádru Filipa Pešána naopak končí další dva energetici, Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Jakub Flek tak i nadále živí nadějí pro svou premiérovou účast na světovém šampionátu. Osmadvacetiletý forvard, který zažil další parádní sezonu v extralize a byl vůbec nejproduktivnějším energetikem v nedávno skončeném ročníku nejvyšší soutěže, se tak v pondělí opět připojí k národním týmu. Ten tentokrát rozloží svůj kemp v Praze, na konci týdne jej pak čeká dvojzápas se Slovenskem v O2 areně.

Flekovi, kterého nedávno karlovarští fanoušci zvolili nejlepším energetikem uplynulé sezony, se daří v přípravě národního týmu i bodově. V dosud odehraných čtyřech utkáních zapsal dva body (1+1), dvakrát navíc vedl tým do zápasu v roli kapitána.

Čtyřiadvacetiletý Jiří Černoch po nejlepší extraligové sezoně kariéry, v níž posbíral 26 bodů, obdržel vůbec premiérovou pozvánku do reprezentačního A-mužstva. V něm nakonec strávil pět týdnů a dočkal se i prvních startů za národní tým, když debutoval minulý týden proti Rakousku. Hned ve druhém utkání, čtvrtečním duelu s Německem, se pak dočkal i premiérového bodu.

O rok starší Ondřej Beránek už patří ke zkušeným reprezentantům. V národním týmu debutoval už v sezoně 2018/19, na jaře roku 2019 se pak v přípravném utkání s Německem, které se odehrálo v Karlových Varech, dočkal i premiérového reprezentačního gólu. Včetně sobotního duelu s Německem odehrál v dresu se lvem na prsou už patnáct reprezentačních utkání, další už ale v letošní sezoně nepřidá.