HC Energie Karlovy Vary

Play-off bez defenzivního pilíře, Rohan musí na operaci

Sestava karlovarské Energie hlásí nepříjemnou ztrátu před vrcholem letošní sezony. Třicetiletý obránce Martin Rohan totiž musí na operaci a aktuální ročník nejvyšší soutěže tak pro něj končí smolně před play-off.

Zkušený bek, který v dresu Energie odehrál již 399 soutěžních utkání, byl mimo hru od konce ledna, když v zápase na ledě Mladé Boleslavi utrpěl zranění v horní části těla při blokování střely jednoho z domácích hráčů. Původní optimistická prognóza slibovala návrat na led do konce února, nepříjemné zranění si ale nakonec vyžádá operaci a pro karlovarskou devadesátku tak sezona končí předčasně.

Rohan patří mezi stálice defenzivy Pešoutovy sestavy. V letošní sezoně tvořil elitní obrannou dvojici s Petrem Šenkeříkem a byl i první volbou karlovarského trenéra na oslabení. V 37 zápasech posbíral sedm asistencí, s bilancí +4 navíc vládne klubové statistice +/-.

Třicetiletý zadák v průběhu ledna podepsal v Karlových Varech novou roční smlouvu, následující ročník 2021/22 tak bude pro Rohana již dvanáctým v dresu karlovarské Energie.