HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: V sezoně budou rozhodovat speciální týmy

Závěr loňské sezóny vynechal kvůli zranění. V letošní sezóně už ale opět bude patřit k pilířům defenzivy. Obránce Michal Plutnar v našem rozhovoru zhodnotil přípravné období a prozradil, na čem musí se spoluhráči ještě zapracovat.

Michale, prohráli jste 1:3, ale horším týmem jste nebyli. Souhlasíte?
Soupeř nastoupil v plné sestavě. Ligu začínají až v pátek, takže mají pořád dost času zregenerovat. Nám se start posunul na středu, proto se trenéři rozhodli dát určitým klukům volno a nastoupilo plno kluků ze širšího kádru. Všichni ale podali super výkon. Litvínov jsme naším dobrým pohybem donutili k několika chybám, bohužel se nám je nepodařilo potrestat. Oni nám dali branky z přesilovek, což je pro nás rozhodně vztyčený prst. Musíme se na oslabení ještě zaměřit a pořádně je vypilovat.

Všechny góly padly v přesilovkách. Jak důležitá bude tato herní činnost v extralize?
Extraliga je rok od roku vyrovnanější a plno utkání tak rozhodnou právě tyhle speciální týmy. Proto se musíme do startu soutěže pořádně nachystat. Tak, abychom v oslabeních co nejméně inkasovali a zároveň si pomohli svými přesilovkami.

Po delší sobě jste se dostal do přesilovkové sestavy. Jak jste se tam cítil?
Já se na modré čáře při přesilovce cítím vždycky dobře (úsměv). Ne, vážně... Každý máme v tomhle týmu určitou roli. Já jsem využíván spíše v defenzivě. Ale když bude potřeba pomoct v přesilovce, rozhodně se toho nebojím a jsem připraven.

V posledním dějství hájil vaší branku mladý Dybal. Jak hodnotíte jeho výkon?
Co k tomu říct? Šel do branky po dvou třetinách, což nikdy není jednoduché a chytal výborně. V závěru tam pochytal několik střel a působil velmi jistě. Je pro nás skvělé, že máme v organizaci takhle talentovaného kluka, o kterého se v budoucnu budeme moci opřít.

Vyhráli jste sedm přípravných utkání z deseti. Jak vám to může pomoci do ostré sezóny?
Já bych tu bilanci nepodceňoval. Vždy je fajn, když se jde do sezóny s čistou hlavou, v psychické pohodě. Myslím si, že jsme většinu přípravných utkání sehráli dobře a určitě máme na čem stavět.

Extraligu zahájíte už ve středu. Jak se na ní těšíte?
Těšíme se už hrozně moc. Liga je liga. Navíc se už těšíme na takový ten sezónní rytmus. Doposud se především trénovalo a do toho byly zápasy, bez větších taktických příprav. Také se hrálo v různé dny, což je oproti soutěži velký rozdíl. Já osobně už se nemohu dočkat diváků v hledišti. Loni v halách být nemohli a celá ta sezóna byla díky tomu taková zvláštní. Přeji si, aby na nás chodilo lidí co nejvíce a svým fanděním nás hnali k co nejlepším výkonům a výsledkům.

Máte poslední volný víkend před ligou. Jak jej strávíte?
Já určitě v klidném duchu s rodinou. Asi si uděláme nějakou společnou procházku. Poslední měsíc se hodně trénovalo, takže se budu snažit hlavně vypnout a odpočinout. Pak už nebude kdy a vlétneme do toho naplno.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | st 1.9.2021

Generálku sehraje Energie v Litvínově