HC Energie Karlovy Vary

Energie padla v posledním přípravném utkání, nestačila na Litvínov

Energetici za sebou mají poslední přípravné utkání. Se sestavou doplněnou i některá jména ze Sokolova se parta kolem kapitána Martina Rohana, jenž zastoupil chybějícího Tomáše Vondráčka, představila v Litvínově. Právě muž s céčkem na prsou byl jediným úspěšným střelcem Karlových Varů, které na domácí Vervu nakonec nestačily.
Příprava na sezonu, přát., čt 2.9.2021
Litvínov
Karlovy Vary
3:1
2:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 12. Lukeš (Pospíšil), 19. Zdráhal (Kudrna, Estephan), 38. Zdráhal (Kudrna) – 13. Rohan (Plutnar, Kupčo).
Rozhodčí: Micka, Petružálek – Dědek, Hnát
vyloučení5:3
využití2:1
oslabení0:0
Litvínov: Godla – Demel, Irving, Stříteský, Hrbas, Kolář, Balinskis, Baláž – Pospíšil, Hübl "C", Lukeš "A", Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Sukel, Jarůšek, Stehlík, Gerhát, Zygmunt, Havelka
Karlovy Vary: Habal (41. Dybal) – Rohan "C", Plutnar, Hanousek, Dlapa, Weinhold, Havlín, Vodička – Krajčík, Hladonik, Miškář, Kupčo, Průžek, Kulich, Beránek "A", Pořízek, Šik, Sloboda, Redlich "A", Osmík, Adámek

Komentář k utkání

Úvodní pasáž zápasu měla v režii spíše litvínovská družina. Vladislav Habal v hostující svatyni se rozhodně nenudil, jeho pozornost prověřili nejprve Stříteský a po něm také Marek Hrbas, jenž byl hodně vidět. V pozoru musel být rovněž Denis Godla na druhé straně ledové plochy, před nímž zůstal nehlídaný Jiří Průžek, nicméně ten na slovenského brankáře nevyzrál. Byli to hokejisté Vervy, kdo se postaral o otevření skóre utkání. V 11. minutě se Západočeši dopustili špatného střídání a následnou přesilovou hru domácí celek dokázal zužitkovat. Pospíšil vykouzlil zpoza brány pas na Františka Lukeše, jenž už měl před Habalem celkem snadnou práci.

Energie však našla na první trefu chemiků odpověď, a to o necelé dvě minuty po inkasované brance. Sváteční střelec a zastupující kapitán Martin Rohan vypálil z vrcholku levého kruhu, odkud přesně trefil volné místo. Také tento gól padl v přesilové hře. Do konce úvodní dvacetiminutovky se ale skóre ještě změnit stihlo. Po ose Estephan – Kudrna - Patrik Zdráhal doputoval kotouč až za záda bezmocného Habala.

První část druhé třetiny byla oproti předchozím momentům o něco klidnější. Pak ale dokázali energetici zatlačit svého soupeře a se snahou o vyrovnání ostřelovali Godlovu svatyni. Ve 33. minutě pálil z mezikruží Jan Hladonik, jenže ani on, ani o pár minut později Hanousek s Weinholdem, kteří zkoušeli štěstí z kruhů, neuspěli. Naopak v čase 37:14 přišla pro Karlovarské třetí rána. Druhou trefu si na své konto připsal Patrik Zdráhal, jenž v početní výhodě vymetl horní roh hostující brány. V poslední minutě druhého dějství ještě mohl zvýšit litvínovský náskok zkušený František Lukeš, ten ovšem na Vladislava Habala nevyzrál.

Do poslední třetiny vyrukovala karlovarská Energie s jednou změnou – Vladislava Habala mezi třemi tyčemi nahradil čerstvě šestnáctiletý Adam Dybal. Na jeho konto půjdou jen slova chvály, poradil si totiž se všemi litvínovskými šancemi. Ale nepředbíhejme, ještě před tím byly příležitosti na druhé straně. Za zmínku stojí především rána Jana Hladonika z mezikruží, kterou Godla dokázal zastavit. Dybal v 60. minutě oloupil litvínovského Patrika Zdráhala o hattrick, když jej vychytal tváří v tvář.

Související články

Preview k zápasu | st 1.9.2021

Generálku sehraje Energie v Litvínově