HC Energie Karlovy Vary

Generálku sehraje Energie v Litvínově

Karlovarští hokejisté odehráli v přípravném období devět zápasů a hned v sedmi případech odcházeli vítězně. Ve čtvrtek je čeká poslední přípravný duel. V generálce na extraligu se představí v Litvínově. Utkání začíná v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport

O soupeři

Litvínovští se s karlovarskou Energií v rámci přípravy už jednou utkali. Na začátku srpna, ve vůbec prvním přípravném zápase obou celků, zvítězila Energie na svém ledě 5:3. Za Vervu se tehdy gólově prosadily obě posily ze Sparty, Andrej Kudrna i Matúš Sukel. Jednou pálil přesně mladý Tim Danielčák.

Svěřenci trenéra Országha doposud sehráli pouze pět utkání. Vliv na to má zrušený dvojzápas s plzeňskou Škodou. Tři výhry a dvě porážky je tak dosavadní přípravná bilance Vervy. Ta sehraje poslední přátelák v pondělí, kdy v Chomutově poměří síly s Kladnem. Bodově se zatím daří Matějovi Stříteskému, který má na kontě čtyři gólové nahrávky. Stejný počet bodů nasbírali útočníci Matúš Sukel, Andrej Kudrna a Patrik Zdráhal.

O utkání s Tomášem Mariškou

Kdo očekává, že energetici naskočí do generálky v plné zbroji, je na omylu. Start extraligy se blíží, čehož jsou si dobře vědomi oba trenéři. "Vzhledem k tomu, že se nám posunul start prvního kola a hrajeme už ve středu, pošetříme některé kluky, aby doléčili svá zranění a odpočinuli si." Jde ale o podkrušnohorské derby, které má vždy náboj a nikdo v něm nechce prohrát. Jaký je tedy plán? "Chceme se prezentovat naší hrou a rozhodně vyhrát. Do sestavy se dostanou kluci z širšího kádru. To ale neznamená, že to jedeme do Litvínova jen tak odjezdit," dodává karlovarský lodivod na závěr.

Související články