HC Energie Karlovy Vary

Po vyrovnání už jsme se nedostali do tempa, říká Tomáš Vondráček

Druhé kolo extraligy proti Třinci skončilo výhrou Třince 5:2 Zápas ale tak jednoznačně nepůsobil, energetici zpočátku vedli a byli pro Třinec herně vyrovnaným soupeřem. Z tempa karlovarské rozhodilo ale i čekání na soud rozhodčího v trenérské výzvě.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Na třineckých bylo vidět, že měli o zápas méně a v pátek odpočívali, my už jsme potom byli všude pomalejší. Zlomilo se to asi v ten moment, co rozhodčí zkoumali video o sporném gólu Třince, byla to velmi dlouhá pauza a my jsme úplně vypadli z tempa. Samozřejmě jsme nevěděli jak situaci posoudí, což je nepříjemné, ale pro náš bruslivý hokej je hlavně špatně, když vypadneme takhle na dlouhou dobu ze hry. To nás hodně rozhodilo.

Na konci zápasu jste se s výsledkem ještě pokoušeli něco udělat..
Nějaké šance jsme ještě měli. Na začátku třetí třetiny jsme dostali přesilovku chvíli i pět na tři, bohužel jsme to nevyužili. Třinec má zkušený tým a už si to pak pohlídali.

V minulém zápase jste využili tři přesilové hry, dnes ani jednu. Kde byl tentokrát problém?
Bohužel to někdy nevyjde. Určitě na tom zapracujeme a příště zase třeba tři využijeme.

V první i druhé třetině jste měli velmi rychlý nástup do útoku, chtěli jste tím soupeře překvapit? byl to plán?
Ano, chtěli jsme využít toho, že ještě nemusejí být v tempu, když v pátek nehráli. Myslím si, že se nám to povedlo a měli jsme víc ze hry, přebruslili jsme je. Bohužel nevyužili jsme moc šancí, kdyby jsme jich využili víc, mohlo to určitě dopadnout jinak.

První prohraný zápas, Třinečtí jsou sice papírově silnější, ale ze začátku jsme vedli a působili jste minimálně jako rovnocenní soupeři.. Vnímáte, kde má tým rezervy, kde je potřeba zapracovat?
Popravdě moc nevím. Nevyšly nám ty přesilovky, možná pár chyb v obraně. Zkušený tým to dokáže využít a Třinec toto potvrdil.

Teď Vás čeká další těžký soupeř doma. Budete se nějak speciálně připravovat?
Myslím si, že se budeme připravovat stejně jako na každého jiného soupeře. Zítra máme volno a od úterý se do toho zase pustíme naplno. Budeme dělat všechno pro to, abychom vyhráli.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 20.9.2020

Hladonik: Náš útok už se bude jen zlepšovat