HC Energie Karlovy Vary

Další těžká prověrka. Přijíždí třinečtí Oceláři

Extraliga se rozjela a v neděli napíše svůj již druhý díl. Do Karlových Varů přijedou třinečtí Oceláři. Zatímco Energii čeká druhé domácí utkání v řadě, svěřence trenéra Varadi teprve premiéra. Páteční utkání na ledě Komety bylo totiž kvůli COVID odloženo. Využijí domácí své rozehranosti a připíší si skalp jednoho z papírových favoritů? Utkání startuje v neděli od 15:30 a k jeho sledování jste srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka TV
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny

Kádr třineckých Ocelářů doznal před sezónou řadou změn. Přesto rozhodně neoslabil a patří opět k jedním z favoritů na zisk titulu. Kvalitu ukázali třinečtí hokejisté již v přípravě. Respektive v přípravném turnaji Generali Česká Cup, který vyhráli. Ve finále předčili pardubické Dynamo celkovým poměrem 6:3. Celkově prohrála Varaďova družina v přípravě pouze čtyřikrát, z toho třikrát na ledě soupeře a jen jednou na ledě domácí Werk arény. Do Karlových Varů přijedou s Oceláři třemi zámořskými posilami. Kromě dvacetiletého Filipa Zadiny, který má za sebou dvě sezony v dresu Detroitu, také Lukáš Jašek a brankář Josef Kořenář. Ti na své premiéry v nejslavnější lize světa ještě čekají a sbírají potřebné zkušenosti v AHL. Další změnou v třineckém týmu je post kapitána. Po ukončení kariéry Lukáše Krajíčka a přestupu Martina Adamského do Havířova padla volba na centra elitní formace Petra Vránu. “ Je pro mě pocta, že jsem dostal důvěru v tak zkušeném mužstvu. Trenér to ale řekl správně - kluků, co by mohli mít na dresu kapitánské céčko, je u nás spousta,“ hodnotil dojmy po zvolení zkušený útočník.

V přípravném období sehráli Oceláři jedenáct duelů. Šestkrát se radovali z vítězství, jednou brali remízu a čtyřikrát odešli z ledu poraženi. Z toho dvakrát, s Přerovem a Kometou, padli až v prodloužení. Respekt budí zejména elitní útočné komando Růžička – Vrána – Stránský, které v přípravném období pravidelně bodovalo. Zapomenout nelze ani na druhý útok, ve kterém zkušeného Marcinka doplnili již zmíněné zahraniční posily, Jašek se Zadinou.

Vstupenky na zápas s Třincem kupujte online

V Třinci skončila jedna velká éra. Dlouholetý tahoun a miláček třineckého publika Jiří Polanský ukončil v osmatřiceti letech profesionální kariéru. Jeho dvorní spoluhráč, Martin Adamský, se zase rozhodl pokračovat v prvoligovém Havířově. Kariéru ukončil i elegantní obránce Lukáš Krajíček, u kterého přetrvávaly zdravotní problémy. V kádru ocelářů nepokračují ani další dva obránci – Vladimír Roth a Jakub Matyáš. Do Liberce zamířil po jedné sezoně ve Slezsku brankář Petr Kváča. V útoku již trenér Varaďa nepočítá s Romanem Szturcem, Štepánem Novotným a Janem Hladonikem, který se v neděli postaví proti jeho družině v dresu karlovarské Energie.

Karlovarští půjdou do nedělního zápasu povzbuzeni páteční výhrou nad Mladou Boleslaví. V utkání bylo, jak už to v úvodních kláních bývá, mnoho nepřesností z obou stran. Svěřencům trenéra Pešouta se ale podařilo využít tři přesilové hry, v nichž rozhodli zápas. Tento statistický fakt rozhodně potěší a energetici mají do budoucna na čem stavět. Dva hráči navíc nasbírali tři kanadské body. Petr Koblasa jeden gól dal a na dva přihrál. A David Kaše si připsal tři gólové asistence. Dvakrát se navíc trefil jeho spoluhráč z prvního útoku Jakub Flek

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Psychologická výhoda po vítězství nad Boleslaví je pro Energii velkou výhodou. Nelze však podcenit velkou sílu a kvalitu nedělního soupeře. Třinec patří jednoznačně mezi horké kandidáty na titul. Má extrémně silné mužstvo. Čeká nás jeden z nejsilnějších možných soupeřů na domácím hřišti. My uděláme vše pro to, abychom se jim vyrovnali a odehráli utkání co nejlíp. Musíme začít koncentrovaně od prvního střídání a být pozorní v obraně. Soupeř má totiž neskutečnou ofenzivní sílu. Ale pokud budeme hrát disciplinovaně a obětavě, můžeme být úspěšní".


Související články

Ohlasy k zápasu | ne 20.9.2020

Hladonik: Náš útok už se bude jen zlepšovat