HC Energie Karlovy Vary

Pod dohledem nové trenérské dvojice polykají tréninkové dávky už také dorostenci

Stejně jako starší kolegové z juniorského výběru, také dorostencům začala suchá příprava před nadcházející sezonou. Svěřenci Tomáše Andryse a nově také Adama Sýkory začali v prostorách KV Areny svůj dril.

Energetici využívají především posilovnu a tělocvičnu. K dispozici mají v přípravě v tuto chvíli Andrys a spol. kolem pětadvaceti mladých hokejistů.

„Teď nás asi do půlky července čeká příprava jak v posilovně, tak na dráze. Zkrátka postupně připravit kluky na sezonu,“ představuje plán pro nadcházející období kouč Tomáš Andrys.

„Zpočátku jsme měli testy, trochu jsme se uvedli a seznámili se s novými kluky,“ dodává k samotnému začátku útočník Robin Sapoušek.

Právě trenérský štáb dorostu doznal změny. Vojtěch Šik se posouvá k juniorskému výběru, novou trenérskou dvojici vytvoří s Tomášem Andrysem Adam Sýkora, jenž přichází z Třemošné.

Na zahájení přípravy se těšili také samotní hráči. „Samozřejmě jsme se na to těšili, pauza byla dlouhá. Jelikož nám karanténa zrušila všechny tréninky, tak jsme museli pracovat sami na sobě a to byla trochu nuda, s týmem je to lepší,“ líčí Sapoušek.

Všichni členové mužstva se i přes karanténu udržovali v kontaktu díky sociálním sítím. Jak tvrdí lodivod dorostenců, posunutý program nakonec nebyl pro tým až takovým problémem. „Po ukončení sezony dostali kluci nějaký čas volno, které bylo plánováno, takže nás to pozdější uvolnění zbrzdilo de facto jen o týden. Hráčům jsme jinak posílali nějaké plány přes WhatsApp, takže s nimi jsme byli v kontaktu,“ dodává Andrys.