HC Energie Karlovy Vary

Polák: Za bod můžeme být jen vděční

V úterním utkání 41. kola se Karlovarští utkali s Pardubicemi. Ze začátku měli domácí navrch, Vojtěch Polák vstřelil v první minutě branku. Dynamo se z toho ale dokázalo oklepat a utkání otočilo. Bod pro Západočechy zařídil vteřinu před koncem Jakub Flek, v nájezdech však na hosty byli energetici krátcí.

Vojto, měli jste výborný vstup do utkání, ze kterého jste vytěžili branku…
Hned v prvním střídání jsem dostal od Tomáše Rachůnka parádní nahrávku a doklepl jsem kotouč do prázdné brány. Nevím ale, co se stalo potom, soupeř srovnal na 1:1, později stav otočil. Ještě jsme nějaké ty šance měli, jenže jsme nic nedokázali proměnit, soupeř hrál dobře. My musíme být vděčni za gól v poslední vteřině třetí třetiny, což se nestává každý den. Škoda jen nájezdů, mohly to být body dva.

Druhé třetiny vám poslední dobou dělají problémy, jak to?
Těžko říct, nedá se nic dělat. Musíme se o tom pobavit a zapracovat na tom.

Co jste řekli před závěrečnou dvacetiminutovkou?
Že jdeme vyhrát!

Jak moc povzbuzující byl gól vteřinu a půl před koncem třetí části?
Spíše nám spadl kámen ze srdce, že máme bod. Bohužel se nám nepodařilo dát gól v prodloužení, nikdo neměl žádné velké šance. Došlo na nájezdy a ty se nám nepovedly.

Proti Dynamu jste nastupovali jako papíroví favorité, podle průběhu zápasu to tak ale nevypadalo. Čím vás hosté zaskočili?
Hráli opravdu dobře, přišlo k nim několik zkušených hráčů. Ze začátku jsme měli dobrý pohyb, pak to ale začalo kolísat, soupeř toho využil a vsítil dvě branky. Horkotěžko jsme se pak do zápasu dostávali zpět.

Jak se vám hraje v první formaci s Tomášem Rachůnkem a Jakubem Flekem?
Odehráli jsme dobré utkání. První zápas jsme se trochu hledali, ale teď nám to spolu sedělo, vytvářeli jsme si pěkné šance. Oba jsou to skvělí hráči, škoda jen, že těch gólů nebylo více.

Děkuji za rozhovor!

Související články