HC Energie Karlovy Vary

Pomohl nám čoud od trenéra, hodnotí kapitán Vondráček

Kapitán se v divoké přestřelce trefil jednou, vstřelil důležitou vyrovnávací branku. Energetici sice v utkání se Spartou sahali i po třech bodech, nakonec je z toho pouze jeden. I ten si ale hráči po průběhu zápase velmi cení, Sparta je stále velmi kvalitní soupeř, proti kterému není lehké se prosadit.

Tomáši, nakonec je z toho bod. Berete to jako úspěch?
Po tom začátku, kdy jsme začali opravdu hodně špatně, jsme asi rádi. Když ale vezmeme závěr zápasu... Těch šancí jsme měli opravdu dost a i v proudloužení jeli dvakrát sami, bohužel jsme udělali chybu a Sparta toho využila.

Začátek byl opravdu pomalejší, bez tempa. Zaskočila vás Sparta svým výkonem?
Nemyslím si. Bylo to takové ponuré, bez emocí, bez ničeho. Trenér nám dal ale v první přestávce v kabině docela čoud a to nás myslím hodně nakoplo. Bylo to lepší, srovnali jsme, ale bohužel...

Některé branky padají trochu zbytečně po chybách v útočném pásmu...
To nevím, asi to bylo tou rychlostí a zkušeností sparťanských hráči. Hráči jako Horák, Thorell, Řepík, Kaše, takoví hráči to dokážou využít a proměnit. Jak jsem říkal, jsme ale rádi že jsme se do toho zápasu vrátili a udělali bod.

Přišlo v kabině kromě čoudu i něco taktického?
Samozřejmě jsme si řekli i taktické věci. Ono když je to takhle bez tempa, tak jsou většinou nějaké taktické věci k ničemu a pomůže, když dostaneme takový kouř.

Jak moc na vaši hru zapůsobilo, když jste skórovali a hned vzápětí inkasovali?
Myslím si, že to bylo vidět. Byli jsme nakoplí, těch šancí jsme měli ještě dost, šahali jsme i po třech bodech. Bohužel máme jeden, ale nevadí a jedeme dál. Porveme se v Plzni v derby o další body.

Do třetí části přišla ještě nějaké změna, nebo to bylo jen pokračování toho zlepšeného výkonu?
Nějaké taktické věci vždycky padnou, ale jak jsme říkal, nám fakt pomohl ten čoud v první přestávce a myslím si, že se to zvedlo a po té už nebyl potřeba. Poté jsme si už jen museli říct nějaké věcí, ať hrajeme v klidu, ať nefaulujeme. Sparta má hráče na přesilovku výborné. Asi to zafungovalo.

Související články

Preview k zápasu | po 29.11.2021

Sparta se zvedá. Přibrzdí ji Energie?