HC Energie Karlovy Vary

Za urvaný bod jsem rád, těší se Flek. Lituje prodloužení

Energetici v rámci 28. kola hokejové Tipsport extraligy přivítali na svém ledě Spartu. Oba celky na tom před utkáním byly podobně, rozdíl mezi nimi v tabulce činil tři body. V první třetině to byl však rozdíl třídy a hosté si vytvořili dvougólové vedení. Pak sice domácí přidali dva góly, na oba dokázali Pražané najít rychlou odpověď. Nakonec Západočeši srovnali a poslali zápas do prodloužení, ve kterém nakonec zvítězili Sparťanští. Jak utkání vidí autor první karlovarské branky?

Jakube, dnes to bylo jako na houpačce, jak byste zápas shrnul?
První třetina byla z naší strany absolutně nevydařená, takhle špatný vstup do utkání jsme neměli hodně dlouho, chvíli jsem si připadal jako na Matějské. Něco jsme si k tomu řekli, pak se náš výkon rapidně zlepšil. Najednou jsme měli lepší pohyb, byli jsme více na puku a dařilo se nám dát góly, na které bohužel vždy Sparta dokázala odpovědět smolnými brankami. Jsem velmi rád, že jsme ve třetí třetině ukázali sílu týmu, nic jsme nepoložili a urvali jsme alespoň ten bod. Škoda toho prodloužení, tam se stala prostě chyba, ale bez těch by v hokeji nepadali góly. Jsme rádi určitě alespoň za ten bod. Myslím si, že po vývoji toho utkání je bod zlatý.

Mluvil jste o těch prvních minutách, čím vás soupeř zaskočil?
Neřekl bych, že nás něčím zaskočil, ale vůbec jsme neměli pohyb, nevím, čím to bylo. Všichni jsme stáli, jen jsme koukali jeden po druhém, co s tím kdo udělá. Nikdo nebruslil, nikdo nechtěl puk. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli jak my, tak pak důrazněji i trenéři. Od té doby to, jak jsem říkal, šlo nahoru.

Nemohlo to být třeba i podceněním soupeře? Přeci jen, Spartě se moc nedařilo, vy jste měli na kontě tři výhry v řadě…
Spartě se sice nedařilo, ale poslední dvě utkání také vyhráli. Pořád je to Sparta, jeden z nejlepších klubů v Česku, takže o tom by se dalo polemizovat. Ale určitě ji nikdy nemůžete podcenit, mají neskutečně kvalitní mužstvo. Nemyslím si, že by to bylo podceněním, špatný vstup do utkání se někdy stane.

Srazily vás hodně ty sparťanské gólové odpovědi?
Srazily, ale jak jsem říkal, ukázali jsme sílu a dokázali se do zápasu vrátit. Je to samozřejmě nepříjemné, když jsme dali gól na 2:3 a pak nám padla branka ze skrumáže okolo brány po odraženém kotouči a nějak to doplavalo Fillipovi Novotnému mezi nohama. To určitě příjemné není, ale takové věci k hokeji patří. Nesložili jsme zbraně, dokázali se do zápasu výborně vrátit a urvali jsme aspoň ten bod.

Co jste si řekli před třetí částí?
Že nesložíme zbraně a zkusíme s tím zápasem něco udělat. Vedení o dva góly, nechci říkat, že je nepříjemné, ale když soupeř najednou dá ten kontaktní gól tak samozřejmě cítí naději, že by se dalo ještě vyrovnat. Stejný průběh to mělo dnes, kdy jsme snížili na 3:4, byli, jak se říká, v laufu a Tomáš Vondráček to pak krásně propálil na 4:4. Škoda, že jsme ještě nepřidali toho jednoho. Ale bod po průběhu utkání je pro nás cenný.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | po 29.11.2021

Sparta se zvedá. Přibrzdí ji Energie?