HC Energie Karlovy Vary

Poslední derby před Klingenthalem! Energie míří do Plzně

Ještě jedno utkání čeká na karlovarské hokejisty před nadcházející reprezentační přestávkou. V západočeském derby vyzvou úhlavního rivala z Plzně, a půjde o hodně. Energetici potřebují bodovat a zároveň chtějí uspět v tradiční bitvě o Mistra západu. Duel startuje v neděli v 16:30.

O soupeři

Plzeňští za sebou nemají úspěšné období. V aktuálním pořadí jsou sice jen dva body za Energií na dvanácté pozici, jenže táhnou za sebou šňůru šesti porážek v řadě. Škodováci naposledy neuspěli na ledě Českých Budějovic, kde sice dotahovali třígólové manko, nakonec však padli 3:4.

V posledních lednových dnech došlo v kádru modrobílých hned k několika změnám. Do finále byla dotažena dlouho očekávaná výměna brankářů. Do Pardubic zamířil Dominik Pavlát, opačným směrem Milan Klouček společně s neupřesněnou finanční kompenzací. S Dynamem měnila Škodovka i v obranných řadách, své týmy si prohodili Martin Bučko a Michal Houdek. Do Sparty pak zamířil útočník Kryštof Hrabík.

Bodovým lídrem týmu je obránce Petr Zámorský s 31 body (9+22), následovaný Adrianem Holešinským (9+18) a (8+18). V brankovišti se po odchodu Pavlát bude se Samuelem Hlavajem dělit Milan Klouček.

Z kabiny Energie

Energetici po bodové šňůře s Pardubicemi, Spartou a Kladnem následně zapsali tři porážky. Naposledy padli doma s neoblíbenou Olomoucí 1:3, ačkoliv se hned v polovině sedmé minuty ujali vedení. Žádná z dalších 31 střel ale za zády Branislav Konráda ale již neskončila.

„V posledních třech utkáních jsme dali tři branky, s tím nemůžeme sebrat nějaké body. Na každý gól potřebujeme šílené množství šancí a potřebný klid na hokejkách,“ zhodnotil hlavní příčinu neúspěchu v posledním utkání hlavní kouč David Bruk.

Jeho svěřenci ale chtějí navázat na předchozí dva zápasy s Plzní, které dokázali oba vyhrát. Nejprve na ledě soupeře 3:2 po prodloužení, v povánočním duelu pak na domácím ledě v poměru 4:1.

Do Plzně vyrazí energetiky podpořit tradičně i fanoušci, kteří chystají autobusový výjezd, na který se stále můžete hlásit na facebooku a Instagramu Carlsbad Ultras.

V sestavě Energie budou i nadále chybět zranění obránci Ondřej Dlapa a Lukáš Pulpán a také útočníci Lukas Zetterberg a David Kofroň.

Související články