HC Energie Karlovy Vary

Předkolo play-off je tu! Energie začne na pardubickém ledě

Dlouhá, šedesátikolová základní část je minulostí. V pátek vypukne nová soutěž, jejíž vítěz zvedne nad hlavu mistrovský pohár. Karlovarská Energie změří v předkole play-off síly s pardubickým Dynamem. Tedy stejným týmem, který ukončil energetikům loňskou sezónu. Vrátí Dynamu Pešoutova družina loňské vyřazení? Nebo si čtvrtfinále play off postoupí ambiciózní Pardubice? Páteční duel startuje v 18:00, sobotní pak v 19:00 a vysílat jej bude O2 TV Sport.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Pardubice před sezónou vyhlašovaly vysoké cíle. Aby také ne, majitel Petr Dědek investoval do kádru nemalé finance. V hokejovém zákulisí se mluvilo o tom, že jde Dynamo na titul. A de facto celou sezónu se tyto prognózy naplňovaly. Svěřenci trenéra Krále pravidelně bodovali a drželi se na vrchních příčkách tabulky. Nevydařil se jim ale závěr základní části. Dynamo prohrálo osm duelů v řadě, což se mu předtím v průběhu sezóny ani jednou nestalo. A propad formy se projevil i v tabulce. Pardubice totiž nakonec vypadly z elitní čtyřky zaručující přímou účast ve čtvrtfinále a své místo v něm si musí vybojovat v náročném předkole.

Nejproduktivnějším hráčem Dynama je útočník Robert Říčka (27+20), jenž je zároveň nejlepším střelcem svého týmu. A je to právě dvaatřicetiletý sympaťák, jehož lze označit za nejlepší předsezónní posilu Pardubic. Po příchodu ze Sparty Říčka neskutečně ožil a prožil svou doposud bodově nejvydařenější sezónu. Přesun z hlavního města prospěl také ofenzivnímu obránci Janu Košťálkovi (8+33). Na hranici 40 bodů pokořil ještě zkušený Robert Kousal (11+29).

Základní statistiky

Můj dům, můj hrad, i tak by se dala shrnout letošní vzájemná bilance Pardubic a karlovarské Energie. Ta zvládla oba duely ve své aréně poměry 4:1 a 5:4. Naopak na ledě pardubické Enteria arény dvakrát prohrála, konkrétně 2:4 a 1:2. Který tým v předkole jako první dobije soupeřovu arénu?

Dalším důležitým faktorem předkola play off budou jednoznačně speciální týmy, tedy přesilové hry a oslabení. Pardubice se po základní části pyšní 5. nejlepší přesilovkou v rámci soutěže. Nejvíce bodů posbíral v početních převahách Robert Říčka (9+7) a je zároveň nejlepším střelcem Dynama v této disciplíně. Karlovy Vary měly v základní části 8. nejefektivnější přesilovku. Nejvíce bodů, konkrétně 13, posbíral kapitán Tomáš Vondráček, nejvíce branek (8) v nich nasázel Jiří Černoch. Také Pardubické oslabení patří k nejlepším v rámci celé soutěže. Po základní části skončilo Dynamo v této statistice 5., Karlovarští naopak 13 a jsou to právě oslabení, na kterých musí směrem k předkolu nejvíce zapracovat.

Do pardubické branky zasáhli během základní části celkem tři brankáři. Nejvíce duelů, konkrétně 38, má na kontě Dominik Frodl. Ten se nejdříve pravidelně střídal se svým kolegou. Postupem času si ale vydobyl post jedničky a je tak velmi pravděpodobné, že nastoupí do branky v předkole. Celkem do 23 zápasů zasáhl Milan Klouček, jenž zastává roli spolehlivé dvojky. A byl to právě on, kdo jistě dobře vzpomíná na loňské předkolo s Karlovými Vary. Tehdy dostal v brance důvěru a vedl si velmi dobře. Jeden start má ve statistikách i Jakub Soukup. Ten si však připsal v rámci jediného startu pouhých 12 odchytaných minut.

Sestavy z předchozího utkání

HC Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Zdráhal, Vála, Košťálek, Kolář, Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček, Musil – Říčka, Kousal, Cienciala – Koffer, Anděl, Rohlík – Urban, Kaut, Matýs.
HC Energie Karlovy Vary : Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Mikyska, Havlín, Pulpán, Parkkonen – Rachůnek, Hladonik, Flek – Beránek, Kulich, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – Osmík, Jiskra, Průžek

O předkole s trenérem Mariškou

Energetici mají za sebou skutečně náročný finiš základní části. Zvládli jej ale skvěle, proto se mohou těšit na předkolo play off. Jak moc byl program posledních dnů náročný? “Program byl teď skutečně velmi náročný. Byli jsme v těžké situaci, kterou jsme ale dokázali zvládnout a díky tomu jsme v předkole, za což jsme nesmírně šťastní. Vyšly na nás Pardubice, což je velmi silný protivník“, načíná Mariška své povídání.

S Pardubicemi se jeho svěřenci potkali i v loňské sezóně, mají mu tak co vracet. Kádr loňského a letošního Dynama je však diametrálně odlišný… “ Čeká nás skutečně velmi silný soupeř. Obrovsky silný do útoku, s výbornými přesilovkami. To jsou hlavní zbraně soupeře, na které se musíme připravit. Pardubice jsou v sérii jednoznačným favoritem. Hráli celou sezónu nahoře, což je potvrzuje jejich kvalitu“, hledá progresivní trenér hlavní zbraně soupeře jeho svěřenců.

Zároveň však věří v sílu a morální sílu svých hráčů. “Ukázali jsme, hlavně v posledních dvou utkáních, že můžeme hrát skutečně s každým. Samozřejmě to nepůjde bez skvělého týmového a obětavého výkonu. Každý hráč musí hrát na hranici svých možností. Těší nás, že se do skvělé formy dostal Štěpán Lukeš a věříme, že nás podrží také v předkole.“

Vstupenky na utkání v Pardubicích

Pojeďte podpořit energetiky v sobotu přímo do Pardubic

Karlovarští fanoušci ze skupiny Carlsbad Ultras se pokusí vypravit autobus na 2. utkání předkola do Pardubic, které je na programu v sobotu 12. března. Více informací naleznete na facebooku Carlsbad Ultras včetně možnosti přihlášení na výjezd.


Předprodej vstupenek na pondělní utkání v Chomutově

Cena: 150 Kč

Online: Zahájen bude ve čtvrtek 10.3.2022 od 12:00 na www.ticketportal.cz

Pokladny (ROCKNET Arena, Chomutov): V den utkání 90 minut před jeho začátkem.

S ohledem na současnou situaci a minimální časový prostor není technicky přenést do ticketingového systému Ticketportalu seating hlediště chomutovské ROCKNET areny (rozdílné odbavovací systémy v obou halách), proto nelze garantovat konkrétní místo (jak bylo před sezonou avizováno). Vstupenky tak nejsou na konkrétní místo (přestože na nich bude vytisknut sektor/řada/sedadlo), v areně si můžete sednout na libovolné neobsazené sedadlo.

Kam si koupit lístek? Nejlépe do kotle!

Aktivním fanouškům, kteří chtějí tvořit atmosféru na stadionu, opět doporučujeme vybrat si místo v uvedených sektorech.

Kotel Energie - sektor "O"
Kotel Pardubice - sektor "E"

Autobusy do Chomutova zdarma

Na domácí utkání předkola play-off náš klub ve spolupráci s městem Karlovy Vary opět vypravuje, tentokrát šest, speciálních fanouškovských autobusů zdarma, které naše příznivce dopraví zdarma do Chomutova i zpět po utkání do Karlových Varů.

Odjezd autobusů na pondělí 3. utkání předkola play-off do Chomutova je naplánován na 17:00 z horní plochy u tréninkové haly.

Související články