HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Dnes jsme na to měli, ale nic není ztraceno

Karlovarská Energie prohrála první utkání předkola na ledě pardubického Dynama. Za svůj výkon se ale rozhodně nemusí stydět. Vyrovnávací branku na 2:2 vstřelil velmi agilní Jiří Černoch, jenž měl také velmi dobrou úspěšnost na vhazování. Jeho tým nakonec padl 2:3 a v sérii hrané na tři vítězné prohrává 0:1.

Jirko, asi smutný zápas, je to tak? Vyrovnali jste a zanedlouho domácí zase odskočili…
Jak říkáte, no. Bohužel, dotáhli jsme se na 2:2, ale hned vzápětí dostali smolný gól. Měli jsme tam pak ještě šance, ale nepovedlo se je využít. Zítra je nový zápas, hraje se na tři vítězné, takže není nic ztraceno. Mrzí nás to, protože cítíme, že jsme na to dnes měli. Ale takový už je hokej.

Udržet déle vyrovnaný stav, to by byl klíč k úspěchu. Souhlasíte?
Samozřejmě. Je to nepříjemné, když dotáhnete, ale hned vzápětí dostanete gól. Bohužel tam byly nějaké smolné odrazy a ten gól jsme dostali, no. Pardubice se tím dostaly zase trochu na koně. Třetí třetinu si myslím, že jsme zase byli lepší my, ale bohužel už nám tam nic nespadlo.

První třetina byla z vaší strany špatná. Čím si to vysvětlujete?
Byli jsme v úvodu asi trochu opatrnější. Pak nám bohužel jednou ujeli a dali gól. Oni pak byli na koni. Ale nemyslím si, že bychom byli nějak opaření. Prostě je to play off a chvíli trvá, než se člověk dostane do toho tempa. Důležité pro nás je, že od druhé třetiny jsme na ledě předváděli to co jsme chtěli.

Hodně vás, zejména v tom úvodním dějství, podržel brankář Lukeš. Vidíte to stejně?
Tak samozřejmě, když chcete hrát takovéhle zápasy, potřebujete se spolehnout na gólmana. A Lukíno opět zachytal výborně a podržel nás. Doufám, že nám zachytá i zítra, dáme víc branek než soupeř a vyhrajeme.

Máte vůbec po té stíhačce v závěru základní části ještě dostatek energie?
Já si myslím, že sílu ještě určitě máme. Hrozně nám pomohlo, že jsme se dostali do předkola play off. Osobně mám radši, když se hrají hodně zápasy. Je to lepší, než když máte pár zápasů a do toho náročné tréninky. Jak to jde rychle za sebou, tak člověk otupí a na připouštění si únavy ani nemá čas.

Věříte si na Pardubice i díky tomu, že neměly v závěru základní části optimální formu?
Určitě si na ně věříme! V sezóně jsme s nimi odehráli vyrovnaná utkání. Dvakrát jsme je doma porazili, tady jsme dvakrát těsně prohráli. Takže na ně určitě máme a necítíme se vůbec jako outsideři. Ještě před týdnem jsme měli strach z baráže a nyní hrajeme předkolo. My můžeme jen získat, oni hodně ztratit a i to vnímáme jako svou výhodu.

Děkuji za rozhovor.

Související články