HC Energie Karlovy Vary

Srovnání ve druhé třetině nestačilo. První zápas pro Pardubice

K prvnímu zápasu předkola Generali play off Tipsport extraligy vyrazili energetici na soupeřův led. Ve druhé třetině prohrávali svěřenci Martina Pešouta v jednom momentu o dvě branky. Manko však dokázali vymazat. Po jejich druhém gólu však přišel Ciencialův finální úder. První utkání série tak patří Dynamu.
Tipsport extraliga, PK1, pá 11.3.2022, Enteria Arena
Pardubice
Karlovy Vary
3:2
1:0, 2:2, 0:0
Branky a nahrávky: 8. O. Rohlík (Koffer), 27. Anděl (Košťálek, O. Rohlík), 34. Cienciala (Košťálek) – 30. O. Beránek (Vondráček, Kulich), 33. Černoch.
Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Svoboda
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku36:24
zblokované střely17:28
hity7:7
vhazování37:42
diváci7658
Pardubice: Frodl – J. Mikuš, J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář, Hrádek, Petgrave – Camara, Poulíček, A. Musil – Říčka, R. Kousal, Cienciala – Koffer, Anděl, O. Rohlík – Paulovič, T. Urban, Matýs.
Karlovy Vary: Š. Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, T. Havlín, Pulpán, Weinhold – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – O. Beránek, Kulich, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout – Osmík, Jiskra, Průžek.

Komentář k utkání

Start do utkání nebyl pro Energetiky ideální. Už od prvních sekund se museli bránit ve vlastním pásmu. Už po čtyřiceti sekundách se po Poulíčkově přihrávce mohl prosadit Musil, ten ale v souboji jeden na jednoho s Lukešem neuspěl. Tlaku před karlovarskou bránou ale neubývalo. Po dalších šancích Rohlíka, Musila a Hrádka se přeci jen Dynamo dostalo do vedení. V osmé minutě se po zachycení kotouče vydal do protiútoku Filip Koffer, ten následně předal puk na najíždějícího Ondřeje Rohlíka. Tomu se povedlo protlačit mezi dvěma obránci Energie a zakončit nad Lukešovu lapačku. Do velké šance se před první sirénou i Jakub Flek, jehož střela prošla Frodlovi mezi betony, puk pak ale těsně vyjel z brankoviště vedle levé tyče. Minutu před koncem první části se ještě ukázal skvělým zákrokem Štěpán Lukeš, který musel zasahovat proti Kousalově střele.

Druhá třetina byla zlatým hřebem večera. Dvacet minut čisté hokejové radosti. Po šesti a půl minutách hry sice energetici z hole Lukáše Anděla inkasovali na 0:2. Ve třicáté minutě totiž energetiky dostal na dostřel jediné branky Ondřej Beránek. Ten po obdržené křižné přihrávce zakončoval skoro do prázdné klece. Vstřelená branku dodala Karlovarským značnou dávku bojovnosti. Od snížení se drželi svěřenci Martina Pešouta před Frodlem, kterého zásobovali střelami. Ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Jiří Černoch v samostatné akci využil přesilovku a vrátil zápas do nerozhodného stavu. 17 sekund však stačilo Davidu Ciencialovi na to, aby zápas rozhodl. Odrazil se k němu kotouč, který po zemi poslal za bezradného Lukeše. V pětatřicáté minutě mohl znovu vyrovnat mladík Kulich, jeho ránu z přečíslení však Frodl odrazil mimo. Na druhé straně pak hrozil Koffer, ani on však v ofenzivním snažení nebyl úspěšný.

Podobně jako závěr prostředního dějství se odehrávala i poslední dvacetiminutovka. Rychlé přechody ze strany na stranu a šance v obou týmech. Tomáš Rachůnek po úvodním buly pálil z mezikruží, nebezpečný pokus ale pardubický gólman zastavil. Před Lukeše se pak dostal Říčka, ani on ale tvrdým pokusem maskovaného muže v černobílém nepřekonal. I přes závěrečný tlak energetiků i risku power play se však Karlovým Varům vyrovnat nepodařilo. První zápas tak patří Pardubicím.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Měli jsme dobrý začátek. Byla škoda, že jsme nebyli schopni odskočit za stavu 2:0 a dát ještě třetí gól. Dali jsme tam břevno a pak jsme dostali z protiútoku gól, kde jsme špatně rozebrali hráče. Soupeř pak i vyrovnal z přesilovky, kde se nám to tak smolně odrazilo. Naštěstí jsme se vrátili hned zpátky do vedení. Třetí třetina už byla z naší strany slušná. Samozřejmě nějaké šance si soupeř vypracoval, my jsme tam také měli šance. V závěru dobrá obětavost, padali tam kluci po tlamě. Takhle by to mělo vypadat v play off."

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): „My jsme do utkání nevstoupili dobře, v první třetině jsme mohli prohrávat klidně 3:0. Od druhé třetiny jsme se začali lépe hýbat a když se nám podařilo se nám vyrovnat na 2:2, tak jsme věřili, že ten zápas zvládneme. Bohužel, pět vteřin po tom, co dáme gól přišla taktická chyba, kdy jsme udělali zbytečně přerušenou hru a z buly jsme dostali gól. Poté jsme třicet minut bušili do plných a ten gól jsme nedokázali dát."

Fotogalerie

Související články