HC Energie Karlovy Vary

Premiérový střelec Kupčo: Příští zápas chceme vyhrát

Při svém druhém startu v extralize se poprvé gólově prosadil, slovenský útočník Energie Ľubomír Kupčo se ale po prohře 2:5 v Litvínově příliš radovat nemohl.

Ľubo, dneska se to asi nebude hodnotit vesele...
Škoda první třetiny, dostali jsme čtyři góly. Potom se to už otáčí těžko, i když jsme to nevzdali a řekli si, že budeme bojovat dál. Už se to prostě nepovedlo.

Právě v první části se rozhodlo, do šaten jste šli za stavu 1:4, co se stalo?
Dali jsme první gól, byli jsme asi spokojeni až moc. Litvínov měl velké šance, dal nám čtyři branky. Nevyváželi jsme puky ven z pásma, z toho měli šance a nakonec i góly.

Bylo na Litvínovu vidět, že si jde pro pátou výhru z pěti zápasů? Z tribun to působilo, že hraje v neskutečné pohodě...
Určitě. Když vyhrajete všechny dosavadní zápasy, tak se přeci jen hraje lépe. My zas měli dvě výhry v řadě, škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce i dneska. Do dalšího zápasu půjdeme určitě s čistými hlavami a půjdeme vyhrát.

Druhá a třetí třetina ale byly vyrovnané, dokonce jste soupeře i mírně přestříleli, je to něco, na čem stavět i do budoucna?
Určitě ano. Po první části jsme si řekli, že umíme otáčet zápasy a nevzdáme to. Do dalších třetin jsme šli s tím, že budeme bojovat dál, tlačit se do brány, všechno na ní házet, že to tam může spadnout po nějakém odrazu.

Vraťme se na začátek, ten pro tebe snad nemohl být lepší, po šťastném odrazu hned gól. Jak to vypadalo z tvého pohledu?
Získal jsem puk za bránou, chtěl jej nahrát před branku a pak se najednou po odrazu od jejich hráče odrazil do sítě. Takže jsem rád.

Letošní sezonu jsi začal v Sokolově, jak velký je rozdíl mezi extraligou a Maxa ligou?
Cítit rozdíl tam je, ale v první lize je spousta hráčů, kteří už hráli extraligu, takže jsou tam zkušenosti. Extraliga je sice jen jedna, ale až takový rozdíl tam není, že by se to nedalo zvládnout.

Přitom v Sokolově se ti zatím bodově úplně nedaří, myslíš, že by tento zápas mohl nastartovat nějakou větší fazonu?
Byl jsem rád za šanci zahrát si poprvé v sezoně za Vary, určitě mě to nabudilo. Doufám, že si to přenesu i do Sokolova, podaří se mi zapsat nějaké body a bude to jen lepší a lepší.

Jak moc se hra liší oproti zámoří?
Tam se hrají všechny zápasy na malém hřišti, tady jsou některé stadiony větší, takže mám více času. Myslím si, že hokej je už všude rychlý a všude se posouvá.

Takže ti vyhovuje spíše širší led?
No, jsem zvyklý na menší, tam má člověk na vše méně času, takže to vypadá, že je hokej rychlejší. Ale přeci jen, když hráč ví, že má na ledě více prostoru, tak má větší pohodu a více si dovolí.

Související články