HC Energie Karlovy Vary

Přes tři desítky malých hokejistů si užily Týden hokeje

Úterní odpoledne se v KV Areně neslo ve znamení Týdne hokeje. V rámci této akce se v Karlových Varech uskutečnil nábor malých hokejistů již posedmé. Po kluzišti hlavní haly se proháněly desítky dětí, o něž se starali zkušení trenéři a na led zavítala tradičně i návštěva z A-týmu Energie.

Pětatřicet malých bruslařů a možná i budoucích talentů si v úterý odpoledne vyzkoušelo lední hokej, a to hned na hlavní hale KV Areny, kde svá domácí utkání v Tipsport extralize hrají hokejisté HC Energie.

Právě seniorští zástupci dorazili hned ve čtyřech. Mladičkým nadšencům byli k dispozici obránci Vladimír Eminger, Martin Rohan, Petr Šenkeřík a útočník Martin Kohout. Vedle nich se ratolestem věnovali velezkušení trenéři.

„Moc jsem si to užil. Mně se narodil syn, takže doufám, že také bude hrát hokej. Sbíral jsem tu zkušenosti do budoucna,“ usmívá se zadák Vladimír Eminger.

Kromě trávení času s hráči A-týmu si děti vyzkoušely hokejovou výstroj, kterou měly někteří na sobě vůbec poprvé. Brusle či helmu si malí hokejisté mohli vypůjčit na místě. Program byl připravený také pro rodiče, kteří si z úst šéftrenéra mládeže pana Jiřího Ryžuka vyslechli krátký proslov ohledně karlovarského klubu a následně měli prostor na své dotazy.

„Jsme velmi spokojeni. Každoročně tento projekt Českého hokeje pomáhá nejen nám, HC Energii, ale vlastně všem klubům s náborem dětí. My v Karlových Varech děláme nábory celoročně, tudíž je to doplňující akce. Ale myslím si, že v mnoha klubech je to akce naprosto klíčová, která v posledních dvou, třech letech pomáhá rozšiřovat základnu, kterou český hokej bez debat potřebuje,“ hodnotí projekt Jiří Ryžuk.

Na závěr celé akce Pojď hrát hokej se čtveřice energetiků svým nástupcům podepisovala.

Fotogalerie