HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí lídr! Energie hostí pardubickou mašinu

Energetici se v 11. kole teprve počtvrté představí doma a znovu je čeká velmi těžký soupeř. Do KV Areny míří lídr tabulky, pardubické Dynamo, nejofenzivnější tým extraligy. Nedělní utkání odstartuje tradičně v 15:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Fanzóna ve vestibulu KV Areny

Fanoušci se opět mohou těšit na fanzónu, vzhledem k podzimnímu počasí se ale přesouvá do vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava). Více o fanzóně najdete v tomto článku.

Na zápas s permanentkou či vstupenkou v telefonu

Proti Pardubicím mohou návštěvníci poprvé využít ke vstupu do KV Areny vstupenku či permanentku v mobilní aplikaci. Jak postupovat naleznete ZDE.

O soupeři

Kádr plný hvězd, nejlepší útok, nejlepší obrana a dosud nepoznali zápas, ve kterém by nebodovali. Dynamo v dosavadní sezoně ztratilo jen dvakrát, a to když po nájezdech podlehlo Spartě a pak Liberci. Dynamo působí suverénně a na tabulce je to znát, drží se na čele a nikdo kromě Litvínova mu nestíhá. Nejen v počtu bodů, Pardubičtí jsou nejlepší i ve střílení gólů, v pátek dosáhli mety 40 branek. Stejně mají i kvalitní obranu, 21 obdržených branek je také řadí na čelo tabulky.

Je až s údivem, že většinu gólů Dynamo skóruje při rovnovážném stavu, speciální formace totiž zatím moc nefungují. Šest branek ze sedmatřiceti přesilovek je dost málo, až Pardubice zlepší i tohle, budou k nezastavení. O brankový a bodový příliv se zatím stará aktuálně druhá formace ve složení Radil, Zohorna a Kousal. První jmenovaný je zároveň lídrem kanadského bodování celé soutěže a také nejlepším střelcem.

Pozornost je také směřována na Lukáše Sedláka, který se rozjíždí sice trochu pomaleji, ale body také pravidelné přidává. Navíc dostal nyní nového parťáka, zpoza oceánu se totiž vrátil domů Martin Kaut, který zvládl bodovat v obou utkáních do kterých naskočil. V brance pak vyčnívá reprezentační gólman Roman Will, který si drží úspěšnost nad 92 %.

Vzájemná utkání

Energetikům se s Dynamem v loňské sezoně nedařilo, podařilo se jim vyhrát pouze první zápas a následovaly větší a větší porážky. 0:5, 4:7... Karlovarští mají svému nedělnímu soupeři co vracet.

Z kabiny domácích

Karlovarským hokejistům se minulý hokejový víkend vůbec nevydařil. Domácí jasná prohra s Litvínovem a venkovní nálož od Třince. V pátek tak na ledě Motoru musela přijít radikální změna, aby nepřišla delší šňůra. Vstup do zápasu ani jeho nejbližší průběh tomu nenasvědčoval, energetikům se podařilo skórovat až v poslední části, kdy zápas vyrovnali a v nájezdech ho otočili na svou stranu. Po dvou jasných prohrách tak přišla velmi důležitá výhra z venkovního ledu.

Ačkoliv se to fanouškům ne vždy zdá, energetici mají jednu z nejlepších obran, s 22 obdrženými brankami jsou na děleném druhém místě. Obrovskou zásluhu na tom má samozřejmě brankář Dominik Frodl. Ten sice kvůli drobným zdravotním obtížím vynechal jeden zápas, s 93,49 % ale vládl úspěšnosti brankářů celé extraligy.

O utkání s Václavem Eismannem a Dominikem Frodlem

„Čeká nás soupeř s nejvyššími ambicemi, které sahají po mistrovském titulu. Má veliký ofenzivní talent. Poctivě se připravíme a budeme chtít navázat na třetí třetinu z Budějovic,“ hodnotí pardubický tým asistent trenéra Václav Eismann. „Samozřejmě budeme hledat cestu, jak v utkání uspět. Přestože respektujeme ofenzivní sílu soupeře, tak jsme přesvědčeni, že když podáme výkon na hraně našich možností, tak můžeme být v zápase konkurenceschopní,“ dodává nejnovější posila trenérského týmu.

„Bude to obrovsky těžký zápas, přijede nejlepší tým v lize. Pro mě speciální, tým je prakticky stejný, takže přijede dvacet kamarádů a moc se na to těším,“ přidává k zápasu Dominik Frodl, pro kterého to bude první zápas proti bývalému týmu. „Hecovačka ještě žádná nebyla, jenom s pár klukama si občas napíšu, takže tam něco málo proběhlo, ale nic velkého,“ dodává karlovarský brankář. Uvidíme, jak velikou prémii vypíše pro své spoluhráče.

„Soupeř bude nebezpečný asi vším, mají komplexní tým, skvělé defenzivní i ofenzivní beky, čtyři fantastické lajny vepředu a výborného trenéra. Drží systém a v tom jsou nejsilnější,“ hodnotí Frodl pardubický celek. A na co se zaměřit? „Musíme se hlavně vyvarovat zbytečných ztrát puku, které nás občas trápí. Recept je je přehrát, takže hrát zodpovědně v defenzivě a vepředu máme šikovné kluky,“ zakončuje zatím nejúspěšnější brankář celé soutěže.

Související články