HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Vyrovnaný zápas, bez gólu ale nemůžeme vyhrát. Divákům děkujeme

Energetici v neděli odpoledne neodehráli proti lídrovi tabulky vůbec špatný zápas, výkon předvedli na jejich možnosti dobrý a poctivý, na soupeře z Pardubic to ale nestačilo. Směrem dopředu byli Karlovarští bohužel nuloví a s takovou se bohužel vyhrát nedá.

Dávide, co by se na dnešním zápase dalo najít pozitivního?
Hráli jsme vyrovnanou partii až do konce. Škoda druhého gólu, co jsme dostali před koncem druhé třetiny a tak zkušený tým jako Pardubice si to s tím, jakou mají kvalitu, už pohlídali.

Je vidět, že příprava byla poctivá, protože v první třetině jste je prakticky k ničemu nepustili, ačkoliv oni vás také ne. Splnila hra vaše očekávání?
Věděli jsme, kdo proti nám stojí, mají obrovskou kvalitu na každém postu. Říkali jsme si, že musíme hrát od začátku koncentrovaně, to se nám povedlo. Myslím, že to bylo vyrovnané, ale oni nás přetlačili a dali gól. My žádný nedali a s tím se vyhrát nedá.

Je pardubický tým tak silný, jak se podle soupisky na první pohled znát. Je to na ledě cítit?
Tak je to cítit, kvalita tam opravdu je. Všechny lajny jsou silné, ale jak říkám, myslím, že jsme dnes neodehráli vůbec špatný zápas. Nenašli jsme ale recept na jejich obranu a bez gólu se nedá vyhrát. Nějaké šance jsme měli, ale podržel je gólman. Bylo těžké se tam dostat, před bránou hráli opravdu dobře. Bohužel, teď už se nedá nic dělat. Musíme se z toho poučit. Něco si k tomu řekneme a připravíme se na další zápas.

Další zápas vás čeká Sparta, předtím jste hráli s Litvínovem, Budějovicemi, takže silné týmy přichází postupně za sebou. Jak z toho vytěžit co nejvíc?
Musíme se připravit jako na každý jiný. V extralize není žádný slabý soupeř, jdeme na Spartu a musíme se zodpovědně připravit. Začít minimálně tak jako dnes, koncentrovaně a být stoprocentní v defenzivě a dát nějaký gól. Pokud chceme uspět, potřebujeme góly.

Výkon opravdu nebyl špatný, ocenili to i diváci, kteří fandili do poslední minuty. Překvapili vás vůbec Pardubice něčím?
Hrají opravdu dobře, mají kvalitu a jsou velmi nebezpeční v ofenzivní zóně. Tam si to umí dát a jsou nebezpeční. Je to za námi, nedá se nic dělat. Divákům děkujeme, zůstali až do konce a fandili, i když ten výsledek nešel s námi, takže za to opravdu děkujeme. Přišli opět ve velkém počtu. Budeme se jim za to snažit odvděčit příští zápas.

Související články