HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí mistr! Potvrdí energetici domácí formu?

Po neúspěšném výjezdu na led hradeckého Mountfieldu se energetici vrací zpátky domů. Jejich soupeřem bude úřadující mistr z Třince. Ten přijíždí do Karlových Varů s bilancí čtyřech porážek. Ukončí nepříznivou sérii nebo navážou naši borci na úspěchy z posledních domácích duelů? Utkání startuje 17:30. Přijďte karlovarské bojovníky podpořit, budou to potřebovat.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Oceláři prožívají výsledkovou krizi. Prohráli čtyři poslední zápasy, z nichž nevytěžili ani bod. Navíc v těchto čtyřech duelech vstřelili pouze tři branky. Takovou bilanci v aktuální sezóně ještě nezažili. Poslední utkání, které prohráli na svém ledě s Pardubicemi, navíc nedohrál nejproduktivnější Ocelář Marko Daňo a nad jeho startem v Karlových Varech tak visí otazník. Protáhnou energetici třineckou krizi a natáhnou svou domácí vítěznou sérii?

Na čele produktivity jsou osmatřicetibodoví Marko Daňo (22+16), který je aktuálně nejlepším střelcem extraligy, s Martinem Růžičkou (19+19). Jen o tři body méně má na kontě Andrej Nestrašil (7+28), jenž je nejlepším nahrávačem Ocelářů. Nejproduktivnějším obráncem je zkušený Jakub Jeřábek (2+20). Jednoznačnou brankářskou jedničkou pak Marek Mazanec, jehož úspěšnost zákroků činí 93,07%.

Letošní vzájemné duely zatím hovoří spíše pro Oceláře. Karlovarští dokázali vyhrát v Třinci v rámci třetího kola extraligy, následně však úřadujícímu mistrovi dvakrát podlehli. Vyrovnají v pátek vzájemnou bilanci?

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rohan, Rulík – Koblasa (C), Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Hladonik, Kofroň – Juusola, Gríger, Kružík – Redlich, Jiskra, Koffer.

HC Oceláři Třinec:: Mazanec – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste – Martin Růžička, Voženílek, Svačina – L. Hudáček, A. Nestrašil, M. Daňo – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Hrňa.

Z TÁBORA ENERGIE

Z posledních pěti domácích duelů prohrála Energie jediné, když nestačila na Vítkovice. Jinak se ale v poslední době svěřencům Davida Bruka na domácím ledě daří. Bude to platit i po pátečním zápase s Třincem? Přijďte energetiky opět podpořit v hojném počtu a staňte se jejich šestým hráčem.

Již tradičně lze očekávat speciální motivaci od dvojice karlovarských útočníků, konkrétně Jana Hladonika a Davida Kofroně. Oba totiž do lázeňského města přestoupili právě z třinecké organizace, kde mají stále plno kamarádů.

Na marodce energetiků stále zůstává dlouhodobě zraněný Michal Plutnar, bude trenéru Brukovi chybět i další bek Tomáš Havlín, který je v dvouzápasovém trestu za vyloučení v nedělním duelu s Kometou. V úterý navíc v Hradci nedohrál útočník Tomáš Rachůnek. Bude v karlovarské sestavě v pátek a potvrdí roli nejproduktivnějšího hráče Energie v této sezoně?

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 27.1.2023

Koukáme směrem k play-off, burcuje Kohout