HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje, Energie míří k derby do Litvínova

Druhý přípravný zápas sehrají energetici na ledě Vervy Litvínov v úterý 9. srpna 2022 od 17:30 hodin. A půjde o jistě zajímavé utkání. Jedná se totiž o tradiční podkrušnohorské derby a navíc fanoušci obou týmů mají jistě ještě v paměti poslední zápas v Chomutově, neboť ten pro energetiky znamenal radost z postupu do předkola play off extraligy a naopak pro Vervu ukončení sezóny.
Kde utkání sledovat: Stream | Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Verva má za sebou první přípravný zápas, v němž stejně jako Energie vyrazila na led sokolovského Baníku. Oproti svému rivalovi byla úspěšnější a zvítězila 3:0. V dresu Litvínova se v tomto utkání ukázaly litvínovské posily – obránci Kristaps Zile a Radim Šalda, v útoku pak Šimon Stránský a Nicolas Hlava, kromě nich se do útoku se dostali i litvínovští junioři.

I v trenérském týmu Vervy došlo ke změnám, Vladimír Růžička bude mít k ruce dva nové asistenty. Tím prvním je Karel Mlejnek, který v minulosti působil mimo jiné jako hlavní trenér Energie i sokolovského Baníku. Na místo druhého asistenta nastoupil chomutovský odchovanec Daniel Branda, který jako hráč za Vervu odehrál několik sezón. Významnou změnou litvínovského kádru je odchod legendárních „dvojčat“ Viktora Hübla a Františka Lukeše, kteří nyní budou oblékat dres chomutovských Pirátů, přičemž Viktor Hübl přijal v Litvínově roli skauta.

Z kabiny Energie

Nový trenér energetiků David Bruk nechal na první přípravný zápas základní část kádru doma, a soupisku doplnil juniory a novými posilami. K vidění tak byli Daniel Kružík, který je ve Varech na měsíčním try-outu, David Bernad, Jozef Baláž, David Kofroň a také zmínění junioři, přičemž obránce Kryštof Bulka nastoupil za A-tým Energie vůbec poprvé. Roli kapitána si v tomto zápase vyzkoušel Ondřej Dlapa.

I přes obrovské nasazení obou týmů nepadl v základní hrací době ani jeden gól. Šancí bylo k vidění poměrně dost, ale oba brankáři - Petr Hamalčík za Energii, a nováček v sokolovském dresu Martin Michajlov - odváděli svou práci velmi dobře. Zápas rozhodly samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější tým domácích. Autorem vítězného gólu byl Jan Pohl.

A jak hodnotil první přípravný zápas trenér David Bruk? „Samozřejmě nám to utkání pomohlo, jelikož jsme si nejen mohli vyzkoušet věci z tréninku, ale hlavně jsem poznal nové hráče. Měli jsme na ledě hodně juniorů, takže jsem poprvé spatřil i jejich zápasové vytížení. Tohle byl, myslím si, největší efekt souboje se Sokolovem.“

Proti Litvínovu už by měla vyjet v šedých dresech silnější sestava. V brance by se měl objevit Vladislav Habal, obnovenou premiéru za Energii si odbude Dávid Gríger a diváci uvidí i kousky úderného útoku Koblasa – Černoch – Kohout. Šanci ale opět dostanou i někteří z karlovarských juniorů.

Související články