HC Energie Karlovy Vary

První zápas a hned gól! Škoda, že nepadl další, říká Bernovský

Jan Bernovský je novou tváří karlovarské Energie. Ihned v prvním přípravném zápase se zapsal na listinu střelců a svým gólem zařídil remízu po šedesáti minutách v Mladé Boleslavi.

Honzo, jaká je zatím příprava?
Příprava je náročná. Máme spoustu dvoufázových tréninků, ve kterých nabíráme kondici. Hodně bruslíme a máme i dost posilovny. Nyní jsme odehráli první zápas a nebylo to úplně podle našich představ. Byli jsme trochu zatáhlí, ale tak to v prvních zápasech bývá.

Jaké jsou vaše pocity z prvního utkání?
Zápas byl takový neslaný a nemastný. Trápily nás nepřesnosti. Byl to první zápas, který skončil remízou a rozhodly až nájezdy, ve kterých jsme nakonec prohráli. Máme to za sebou, vezeme si pomyslný bod a jedeme dál.

Nejprve jste trefil tyčku, nakonec jste se dokázal střelecky prosadit. Dalo by se mluvit o spokojenosti z vaší osobní strany?
Škoda, že to nebyl gól. Bylo by lepší, kdybychom dokázali odskočit na rozdíl alespoň jedné branky. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Za remízu jsme rádi.

Co byste řekl na adresu Vladislava Habala, jelikož vás v zápase několikrát podržel…
Musím mu poděkovat, protože nás opravdu podržel. Pochytal spoustu střel, kterým čelil. Zachytal výborném, podržel nás a my mu děkujeme.

Byli jste hodně natěšení na úvodní přípravný zápas?
Ano, už jsme se nemohli dočkat. Jsme rádi, že máme první zápas za sebou a ve čtvrtek nás čeká Kladno.

Jak se sžíváte s kabinou?
Kluci mě přijali naprosto v pohodě. Je tu dost mladých kluků, tudíž si rozumíme. Kolektiv je tu skvělý.

Je příprava náročnější oproti Vítkovicím?
Je odlišná, ale v principu pořád stejná. Stále je to hokej.

Děkuji za rozhovor!