HC Energie Karlovy Vary

Pulpán: Musíme obléct montérky a začít makat

Druhé západočeské derby je minulostí, tentokrát ale vyznělo lépe pro domácí Plzeň. Ačkoliv byla Energie lepší na puku i ve střelbě, nepodařilo se jí proměňovat šance. Své o tom ví i Lukáš Pulpán: „Přijde mi, že jsme byli aktivnějším týmem. Bohužel jsme neproměňovali šance, což si myslím, že rozhodlo zápas.“

Podobně jako první západočeském derby této sezony začalo i to dnešní. První gól padl až ve druhé třetině, radovala se z něj ale Plzeň. Energetici byli sice aktivnějším týmem v pohybu i ve střelbě, nedařilo se jim ale proměňovat zásadní šance. „Přijde mi, že jsme byli aktivnějším týmem. Bohužel jsme neproměňovali šance, což si myslím, že rozhodlo zápas,“ zhodnotil utkání Lukáš Pulpán.

Dlouholetý hráč škodovky sehrál druhé derby v dresu Energie. K otázce ohledně návratu se vyjádřil takto: „Bylo to derby, takže s fanoušky by to bylo určitě vyhecovanější. Bohužel to aktuální situace nedovoluje. To ale nemění nic na tom, že jsme dle mého názoru měli dnes vyhrát my,“ smutní zkušený obránce.

Do sestavy Plzně zasáhl překvapivě v první linii i mladý reprezentant Martin Lang, který ve svém premiérovém představení v tuzemské nejvyšší soutěži nadělil Karlovým Varům hned dva góly. „Nepodcenili jsme ho. V té první situaci tam myslím vjel Kodýtek z rohu, puk pak následně propadl do středu, pak to tam Martin Lang trefil nejspíše o tyčku. Druhý gól pak vzápětí hodil z otočky do brány, trefil to pěkně pod horní tyčku. To ale dnešní zápas nerozhodlo. My jsme se pak dotáhli, byli jsme aktivnější. Měli jsme šance, několik přečíslení. Nedokázali jsme to ale využít a Plzni se pak z jediného přečíslení povedlo dát tu rozhodující branku,“ konstatoval Pulpán.

Pro karlovarské hokejisty byla prohra v derby již čtvrtou porážkou v řadě. Změnit by to ale mohla série čtyř domácích utkání za sebou „My si k tomu s trenéry něco řekneme. Asi to vyzní jako klišé, ale musíme si obléct montérky a začít makat. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme podat co nejlepší výkon a vyhrát. Domácí prostředí by nám mělo hrát do karet, takže bychom to měli zvládnout. Musíme dávat nějaké vypracované góly, bohužel nám to tam teď nepadá. Takže to tam musíme natlačit i s gólmanem,“ říká s nadsázkou bek s pětapadesátkou na zádech.

Do týmu přichází staronová posila Tomáš Rachůnek, ten se vrací z Liberce. Naskočit by měl podle předpokladů už v neděli do utkání proti Vítkovicím. „Vloni to byl neproduktivnější hráč Energie, takže snad na to naváže. Doufám, že mu pomůžeme, aby se mohl vrátit na led s tím, že bude hrát jako minulou sezonu,“ okomentoval Rachůnkův návrat Pulpán.

Související články