HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Čtvrtá lajna rozhodla, sil máme dost

Druhý domácí zápas a druhá výhra. Energetici proti Liberci svedli těžký zápas a po zásluze z něj berou tři body. Po dvou vyrovnaných třetinách, kdy bodovala dvojice Rachůnek - Gríger, rozhodla v poslední třetině čtvrtá formace. Utkání pro fanoušky hodnotil střelec první branky Tomáš Rachůnek.

Tomáši, třetí výhra v sezoně, jak se to hodnotí?
Super body, strašně těžký zápas s Libercem. Ze začátku na nás vletěli, měli jsme tam problémy, Frodlík nás ale podržel. Pak jsme využili svoje šance a bylo vyrovnáno. Ve třetí třetině čtvrtá lajna výborně rozhodla.

Proti středečnímu zápasu s Mladou Boleslaví padalo hodně branek, v čem byl největší rozdíl?
Dali jsme jich víc než soupeř (smích). Dostávali jsme hodně zbytečných gólů po vlastních chybách, dnes ty dva góly, bylo to taky po chybách. Udělali jsme jich ale méně než předtím a Frodlík nás podržel. Ve třetí třetině nám to tam napadalo.

Věděli jste před zápasem, že má Liberec bídnou úspěšnost bránění oslabení? Soustředili jste se na to?
Věděli jsme to, řeším to před každým zápasem. Probírali jsme to dopodrobna a připravovali jsme se na to.

Už to chvíli vypadalo, že společně s Dávidem Grígerem budete hvězdami zápasu, pak vás ale dvěma góly předčil Filip Koffer. Jak ohodnotit jeho výkon?
Super, dvakrát tam pláchnul a pěkně vystřelil. Povzbuzení pro něho a doufáme, že tak bude pokračovat.

Máte teď v krátké době tři zápasy krátce po sobě, jak jste na tom s fyzickými silami na začátku sezony?
Měli jsme tvrdou a dlouho letní přípravu a kondici se s Martinem Iterským věnujeme denně, se kterým máme skvělou spolupráci. Myslím si, že vydržíme dlouho.

Související články