HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Za výhru musíme poděkovat Štěpánovi

I v okleštěné a opět pozměněné sestavě dokázala Energie zvítězit. Tentokrát na hradeckém ledě. Důležitým faktorem bylo vedení, které svěřencům trenéra Bruka zajistil zkušený útočník Tomáš Rachůnek, který byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva.

Tomáši, opět venku za tři body…
Letos nám to zatím více sedí venku. Bohužel nevím z jakého důvodu. Dnes jsme měli i kus štěstí a samozřejmě skvělého Štěpána Lukeše v zádech. V předešlých zápasech jsme byli rozhodně aktivnější, vytvářeli si více šancí. Dnes to bylo od nás spíše ubráněné.

Popřeli jste i nepsané pravidlo, že když tým nevyužije přesilovku pět na tři, nevyhraje…
Ty přesilovky byly hodně krátké. Ale máte pravdu, nepovedly se nám. Jak už jsem řekl, podržel nás dnes brankář. Těch chyb tam od nás bylo dost a musíme je do příště odstranit. V každém zápase totiž takové štěstí mít nebudeme.

Je vítězství o to cennější, že jste nastoupili do zápasu v ještě okleštěnější sestavě než minule?
Pro nás je ta marodka velký problém. Vlastně už nám chybí pět hráčů základní sestavy. Ale Ti kluci co přijdou, ať už z juniorky, ze Sokolova nebo první ligy, se chtějí ukázat, makají a hrají dobře. Snad budeme takto i pokračovat, ať se kluci z marodky vrací do rozjetého vlaku.

Z obrany jste vyráželi do rychlých brejků. Byla to od vás speciální taktika?
Získali jsme vedení, to bylo důležité. Hradec nás pak zatlačil, hrál doma. My se většinu zápasu bránili a čekali na chyby, které nám nabídnou. Určitě nebyla taktika, že tu zalezeme a necháme se ostřelovat. Ale nakonec to tak dopadlo a my jsme rádi, že pro nás vítězně. Musíme Štěpánovi (Lukešovi) za dnešek poděkovat.

Máte skvělé protiútoky, ale dnes jste jich neměli zase tolik. Bylo to tím, že vás soupeř dobře dobrusloval?
Hradec hrál hlavně dobře na puku, zejména v útočeném pásmu. Nedělali moc chyb, nepropadali, takže tam pro naše protiútoky nebyl ani moc prostor.

Stoupáte tabulkou, bodujete doma i venku. Jste spokojení?
První dva zápasy sezóny nebyly od nás dobré. Od té doby si myslím, že hrajeme dobře a jsme v tabulce po zásluze tam, kde jsme. Máme omezené finanční možnosti, ale snažíme se zapojovat mladé kluky a hráče, kteří se třeba jinde neprosadili. Zatím nám to klape a já doufám, že nám to vydrží co nejdéle.

Děkuji za rozhovor.