HC Energie Karlovy Vary

Rád se o místo dvojky poperu, hlásí mladý Adam Horák

Jeden z tria mladých gólmanů, kteří se poperou o místo za Filipem Novotný. Karlovarský Adam Horák, jenž byl letos důležitou součástí juniorského mužstva, by se rád posunul o další kategorii výše. Teprve osmnáctiletý mladík se ohlédl za uplynulou sezonou.

Adame, jaká byla reakce na brzký konec sezony?
Nebylo to nic příjemného, vzhledem k tomu, že jsme se o tom dozvěděli asi minutu před čtvrtfinále. Bylo to asi horší, než když bychom vypadli, protože se už nedozvíme, jestli jsme na to měli.

Jak nyní trávíte volný čas?
Vstávám v 9 hodin, aby ten den rychleji utekl (smích). Pak se snažím každý den cvičit, i když to není úplně ono jako s týmem, ale s kluky jsme v kontaktu aspoň na PlayStationu, kde hrajeme Fortnite. Dokonce se i moje přítelkyně naučila s ovladačem, aby mohla hrát se mnou (úsměv).

V sezoně jste plnil roli jedničky juniorky, jak jste s osobními výkony spokojen?
Určitě to mohlo být ještě o něco lepší, ale jsem spokojený. Myslím, že jsem se hodně posunul jak po hokejové stránce, tak po psychické, ale pořad je hodně co zlepšovat.

Z týmového hlediska asi panuje velká spokojenost, že?
Z mého pohledu určitě, do půlky sezony jsme se drželi na prvním, druhém místě. Pak přišlo nejspíš nějaké to uspokojení a nějakou dobu jsme se z toho dostávali. Závěr sezony asi lepší být nemohl, když jsme z osmi zápasů vyhráli sedm a postoupili tak do play-off z prvního místa.

Nakoukl jste do také extraligy. Můžete zavzpomínat, jaké bylo utkání proti Pardubicím?
Bylo to úplně nečekané, protože jsme vedli 3:0 a během deseti minut to bylo 3:4, takže jsem se dostal do brány. Byl jsem hodně nervózní, ale to po chvilce opadlo, protože kluci hráli ještě o něco lépe dozadu. Asi věděli, že to na mě bude tlak, takže mi pomohli co to šlo. Byl to zážitek, protože to bylo úplně poprvé, co jsem chytal před tolika diváky, přišlo něco kolem sedmi tisíc lidí.

Doufal jste třeba, že by se mohl podobný scénář uskutečnit?
To je to nejlepší. Když jsme se s Novasem bavili v autobuse cestou do Pardubic, tak jsem mu řekl, že by mě tam mohl pustit třeba na pět minut (smích). Samozřejmě to byla sranda, ale nakonec to tak dopadlo.

Zkusil jste si také Chance ligu v dresu Sokolova, jaká to byla zkušenost?
V Sokolově se mi chytalo dobře vzhledem k tomu, že jsem tam minulou sezonu pravidelně chytal za juniorku, takže to tam dobře znám. V Sokolově je dobrá parta kluků a určitě se budu snažit, abych si tam ještě zachytal.

Podepsal jste novou smlouvu v Karlových Varech, jak probíhala jednání?
Tak asi jako běžně. Klub mi navrhl smlouvu, já ji zkonzultoval s agentem a podepsal. Nebylo úplně co řešit, protože mi tady nic nechybí jsem tu spokojený, navíc jsem doma.

V létě byste měl zabojovat o post dvojky u A-týmu, jak vidíte svoje šance?
Určitě budu muset zabojovat, jelikož tu mám konkurenci v podobě Kuby Kašpara a Patrika Hamrly. Doufám, že se mi podaří se dostat na post dvojky, byl bych velmi rád a rád se o to místo poperu!