HC Energie Karlovy Vary

Redlich: První gól? Vždy je to úleva

Karlovarská Energie zvládla důležité domácí utkání s Kladnem. Rozhodla druhá třetina, ve které vstřelili energetici pět branek a rozhodli o osudu utkání. Vítěznou branku vsítil Tomáš Redlich, pro něhož to byl první přesný zásah letošní sezóny.

Tomáši, jak se rodilo vítězství 7:4 nad Kladnem z vašeho pohledu?
Bylo to velmi náročné utkání. Na soupeře jsme vlétli a de facto ho celou první třetinu tlačili. Bohužel jsme ale odcházeli do šaten za stavu 0:1, inkasovali jsme nešťastný gól z teče. Ten nás trochu utlumil, najednou nám odskakovaly puky a nebylo to ono. Naštěstí nás trenér o první přestávce v šatně uklidnil a druhá dvacetiminutovka už byla o něčem jiném.

Do druhé třetiny vlétla úplně jiná Energie, bylo v kabině o přestávce velké dusno?
Ani ne. My jsme cítili, že máme více ze hry, jen jsme potřebovali dát gól a nastartovat se. Naštěstí se to hned v té dohrávané přesilovce povedlo. A během další minuty se nám podařilo ještě odskočit. To byl za mě klíčový okamžik toho zápasu.

Přesto se soupeř ještě dostal do utkání. V čem vám dělal největší problémy?
Jednoznačně jejich první lajna. Jarda (Jágr) s Plekym (Plekancem), to je neskutečná zkušenost. V útočném pásmu jsou neskutečně silní. To bylo znát hlavně v přesilovkách, kde nás vždy hodně zatlačili. Naštěstí se nám to podařilo odbojovat do vítěného konce.

Vstřelil jste první gól v sezóně a hned z kategorie výstavních…
Děkuji (úsměv). Já jsem hlavně rád, že mi to tam spadlo. Po té první brance vždy přijde taková vnitřní úleva. V první chvíli jsem ještě přemýšlel, že to Vondrcovi (Vondráčkovi) vrátím, nakonec jsem se ale rozhodl vystřelit a jsem rád, že to bylo správné rozhodnutí.

Od začátku sezóny máte na centru Martina Osmíka. Jak hodnotíte dosavadní souhru v rámci svého útoku?
Já si myslím, že je to zápas od zápasu lepší. V přípravě jsme toho společně moc nenahráli, což bylo znát v prvním kolech. Něco jsme si k tomu ale s klukama řekli a myslím, že už je naše hra o poznání lepší. Dali jsme i nějaké branky, což je vždycky pozitivní.

Vy jste do Karlových Varů přišel právě z Kladna, kde se ale kádr dost obměnil. Znáte vůbec ještě někoho z kladenského kádru?
Já na Kladně stále mimo sezónu bydlím, takže zápas s ním je pro mě vždy specifický. Je ale faktem, že už tam moc kluků neznám. Vlastně už snad jen Martina Kehara a Kubu Strnada, který se tam nedávno vrátil. Jsem ale strašně rád, že jsme Kladno porazili a připsali si důležité tři body.

V pátek jedete do Zlína. Můžete nastínit, jaký vás nyní čeká program a jak se budete na dalšího soupeře ze dna tabulky připravovat?
Zítra máme den volna, který využijeme k odpočinku a regeneraci a ve čtvrtek se už začneme chystat na Zlín. Pojedeme tam určitě vyhrát a získat další cenné body. Letošní sezóna je specifická, proto musíme pravidelně bodovat.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | po 20.9.2021

Energie poprvé v sezoně vyzve nováčka z Kladna