HC Energie Karlovy Vary

Energie poprvé v sezoně vyzve nováčka z Kladna

Zpátky na domácím ledě. Energetici se po dvou venkovních zápasech vrací do KV Areny, před svými fanoušky odehrají duel 6. kola Tipsport extraligy. Do lázeňského města tentokráte zavítají kladenští Rytíři, úterní utkání začne v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Kladno čeká velká výzva. Po návratu do extraligy pochopitelně patří spíše k outsiderům soutěže, navíc kvůli přestavbě stadionu vlastně nemají nikdy k dispozici vyloženě domácí prostředí, protože jako dočasný azyl jim slouží chomutovská ROCKNET Arena.

Dost se také proměnil kádr. Po ročním setrvání ve druhé nejvyšší soutěži už se vedení klubu rozhodlo nespoléhat se jen na hráče, kteří si postup o patro výš vybojovali. Musela přijít změna, aby byl tým konkurenceschopný a měl větší šanci, aby se v TELH udržel a nemusel za rok znovu řešit nepříjemnosti spojené se sestupem.

Kladno se rozloučilo hned s třinácti hráči. A jejich nástupci? Z velké části se jedná o cizince, a především zámořské hráče, k nimž navíc přibyl také trenér Jeff Paul. Rytíře posílili Američan Danny Kristo či Kanaďané Daniel Ciampini, Kyle Wood, Cody Donaghey, Jake Dotchin a brankář Landon Bow. Kromě nich přišel norský zadák Hakon Nilsen a dvojice Čechů, která si za svou kariéru vyzkoušela také působení v Karlových Varech – Matěj Beran a Marek Baránek.

Svůj návrat do extraligy si ale asi představovali trochu veseleji. Po prvních čtyřech zápasech neměli Kladenští na svém kontě ani jeden bod, až v 5. kole se jim podařilo vybojovat první vítězství, když díky třem kanadským bodům Jaromíra Jágra porazili Litvínov 3:2 a odlepili se ode dna tabulky.

Na nepřesvědčivý start reagovali Rytíři příchodem dvou nových tváří. Do klubu se vrátil bývalý kapitán Jakub Strnad a na měsíční hostování z pražské Sparty přišel bek David Dvořáček.

Sestavy z předchozího zápasu

Rytíři Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Wood, Suchánek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Beran.
HC Energie: Novotný – Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, Hanousek, Havlín, Rohan – Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.

O utkání s asistentem trenéra

S Rytíři se po jejich návratu z Chance ligy utkají energetici podruhé, jednou se obě mužstva potkala v rámci přípravy. Co lze od nováčka soutěže očekávat? „Čeká nás velmi nepříjemný soupeř. Kladno hraje hodně fyzický hokej, mají tam spoustu kanadských hráčů,“ ví Tomáš Mariška.

Kladno přijede do lázeňského města povzbuzeno svým prvním vítězstvím v sezoně. „Když jsem viděl jejich poslední zápas s Litvínovem, tak si myslím, že ten jejich výkon se zvedá. Jsou silní v přesilových hrách a v osobních soubojích, tyto věci si musíme pohlídat,“ varuje asistent Martina Pešouta.

Trenérský štáb trápily především karlovarské vstupy do zápasů, které rozhodně poslední dva zápasy nebyly ideální. „Musíme začít lépe, než se nám teď nepovedlo s Hradcem a Olomoucí, abychom ty zápasy nemuseli otáčet a byli konkurenceschopní celých šedesát minut,“ říká na závěr Mariška.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 22.9.2021

Redlich: První gól? Vždy je to úleva