HC Energie Karlovy Vary

Hlavní jsou body pro tým, hlásí skromně čtyřbodový Kohout

Třetí útok Energie se zraněním Jiřího Černocha rozpadl. Mohlo se zdát, že bude díky tomu v útlumu. Opak je ale pravdou. Útočník Martin Kohout zaznamenal v duelu proti Kladnu čtyři gólové asistence. Jak sám ale říká, daleko důležitější je pro něj tým, respektive zisk důležitých tří bodů.

Martine, jak důležitý byl dnešní zápas po těch třech porážkách?
Bylo to velmi důležité vítězství! Chtěli jsme bodovat už na tripu, ale bohužel to vyšlo na jediný bod, což je málo. I proto nás těší, že máme ze zápasu s Kladnem plný počet bodů.

Ve druhé třetině jste dali tři branky během 33 vteřin. Zažil jste už někdy předtím takovou divočinu?
Nejsem si úplně jistý, ale jednou už možná něco podobného pamatuji. Ale jednoznačně to byl parádní vstup do třetiny, který de facto rozhodl o osudu utkání. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, soustředili se na svou hru a to nám přineslo ovoce.

Byly to takové typické karlovarské góly z rychlých protiútoků. Chcete se jistě i letos prezentovat takovouto hrou?
Určitě, my jsme útočně stavěné mužstvo, chceme dávat hodně branek. Víme, že dopředu je naše síla. Dobře bruslíme, takže čím dřív dostaneme puk z obranného pásma, tím je to pro nás lepší. I na obranné hře ale musíme neustále pracovat. Jenom útočit totiž nejde.

Zaznamenal jste čtyři asistence, předvedl fantastický výkon. Co k tomu říct?
(Úsměv), co k tomu říct, no. Jsem samozřejmě hrozně rád, že mi to takhle vyšlo. Hlavní jsou ale tři body pro tým, protože to byl hrozně těžký zápas.

Na centru máte nově Patrika Miškáře, jak se vám s ním hraje?
Je mi hlavně hrozně líto Jirky (Černocha), který měl formu. Ale Mišky (Miškář) je šikovný a zkušený hráč. Bohužel na začátku sezóny nehrál, takže jsou to pro něj teď první starty. Ale věřím, že si na sebe rychle zvykneme a půjde to. Už dnešek myslím ukázal, že je to na dobré cestě.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 22.9.2021

Redlich: První gól? Vždy je to úleva

Preview k zápasu | po 20.9.2021

Energie poprvé v sezoně vyzve nováčka z Kladna