HC Energie Karlovy Vary

Rekordní umístění s parádní kulisou! Po deseti letech opět padl průměr 4000 diváků

Ročník 2019/20 byl pro karlovarskou Energii historický nejen parádním umístěním, které po devíti letech vrátilo lázeňskou metropoli do předkola, ale také velice bohatou fanouškovskou základnou. Poprvé od premiérové sezony v KV Areně přišlo na každé domácí utkání v průměru více než 4000 diváků, konkrétně 4095. Děkujeme za Vaši podporu!

Už čtvrtým rokem stoupá průměrná návštěvnost domácích utkání Energie! Letošních 4095 příznivců karlovarského hokeje na průměrném duelu je druhou nejvyšší hodnotou od přestěhování do nového moderního domova, magická čtyřtisícová hranice tak padla po rovných deseti letech. Primát zatím stále patří pomistrovskému ročníku 2009/10, kdy se do tuhnické arény pravidelně scházelo 4307 fanoušků.

Oproti loňsku stoupla průměrná návštěvnost o více než dvě stovky fanoušků a oproti dosud nejslabší sezoně 2016/17 pravidelně chodí na hokej hned tisícovka diváků navíc! Výborná hodnota z letošní sezony také znamená, že zelenobílí nadšenci celkově zaplnili KV Arenu z takřka sedmdesáti procent, a lázeňský svatostánek se tak může pyšnit lepším podílem obsazených míst než například vítkovická Ostravar Aréna či slavná O2 Arena pražské Sparty.

Vůbec nejvíce diváků na hokej zavítalo 28. prosince během 31. kola a jak jinak než na West Derby proti Plzni. Druhé střetnutí dvou odvěkých rivalů přilákalo celkem 5781 fanoušků a vyprodaná KV Arena tehdy zažila nervy drásající bitvu, kterou nakonec v prodloužení urvali na svou stranu domácí energetici poměrem 4:3. A to nebyl jediný případ, kdy zelenobílé hnala kupředu plná hala, hned na čtyři zápasy se přišlo podívat přes pět a půl tisíce diváků - na obě derby s Plzní a na přelomu roku druhá domácí klání se Spartou a Kladnem.

Všem našim fanouškům děkujeme za podporu a těšíme se i v sezoně 2020/21!