HC Energie Karlovy Vary

Šance pro talentovaného obránce, v Energii bude pokračovat Martin Weinhold

Vedení klubu pracuje i nadále na skladbě kádru pro novou extraligovou sezonu, dalším perspektivním hráčem, jenž si vysloužil novou smlouvu, je obránce Martin Weinhold. Mostecký rodák podepsal nový roční kontrakt s opcí na sezonu 2021/22.

Třiadvacetiletý bek by na západě Čech měl zabojovat o místo v extraligové sestavě, nejvyšší soutěž okusil Weinhold poprvé v sezoně 2015-16, kdy naskočil do pěti utkání. Nyní se do Karlových Varů vrací po letech, kdy sbíral zkušenosti ve druhé nejvyšší soutěži.

„Je to mladý hráč, který tady v minulosti působil na pozici mladšího hráče na výjimku a bylo potřeba, aby se prosadil nejprve v Chance lize. V loňské sezoně hrál výborně v Přerově, odkud jsme měli možnost si ho v únoru vyzkoušet. Na základě jeho výkonů a perspektivy jsme se rozhodli ho na příští sezonu angažovat,“ uvedl k Weinholdově návratu do bílozeleného dresu sportovní manažer a hlavní trenér Energie Martin Pešout.

Martin Weinhold
obránce
Z 52
G 3
A 17
B 20

Odchovanec pražské Slavie přišel na západ Čech před sezonou 2014-15 a okusil tak ještě poslední rok účinkování juniorů mládežnické MHL. O rok později si vyzkoušel již výše zmíněnou extraligu, zkušenosti sbíral ale především v Chance lize, kde nasbíral již 152 startů. V uplynulé sezoně sice naskočil do dvou utkání i za Energií, jinak se ale do Karlových Varů vrací na delší čas po více než třech letech.

„Jsem moc rád, že jsem se vrátil zpátky po takové době. Věřím, že se ukážu v co nejlepším světle a v Karlových Varech budu hrát stabilně extraligu,“ říká sám mladý obránce.

V poslední sezoně, kterou takřka celou odehrál za Přerov, naskočil do 52 utkání a posbíral na obránce více než solidních 20 bodů (3+17). Většinu času odehrál v prvních dvou obranných dvojicích, hodně času dostával v přesilových hrách i oslabeních. I díky tomu se jeho průměrný ice-time dostal takřka k hodnotě dvaceti minut na zápas. Weinhold vyniká i velkou bojovností, v loňském ročníku Chance ligy zblokoval 41 pokusů soupeře a v této statistice byl mezi přerovskými hokejisty třetí nejlepší.

Velká smůla však potkala hráče, který prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a nasbíral v nich rovnou padesátku startů, ve vůbec posledním utkání sezony. V tom sice přispěl brankou k výhře svého týmu nad Vsetínem, na začátku závěrečné třetiny zápasu se ale zranil a musel podstoupit operaci ramene.

„Měl bych v příštím týdnu už začít rehabilitovat, pomalu bych měl začít rameno rozhýbávat. Myslím si, že v květnu už by to mělo být v pohodě,“ doufá Weinhold, že by měl stihnout začátek letní přípravy.

Tu by měli energetici zahájit v pondělí 4. května, pokud to dovolí aktuální situace v Česku způsobená šířením koronaviru.

Statistiky Martina Weinholda