HC Energie Karlovy Vary

Šik: Věříme, že tvrdou prací se to otočí

Karlovarská Energie ztratila i třetí letošní západočeské derby. Na plzeňském ledě padla nejtěsnějším rozdílem 0:1. Ve druhém zápase po sobě se tak nedokázala střelecky prosadit. Jak z toho ven? Recept se po zápase snažil najít asistent trenéra Vojtěch Šik.

Vojto, prohráli jste i třetí západočeské derby, jak jej hodnotíte?
Nehodnotí se mi to lehce. Opět jsme neodehráli špatné utkání, ale nemáme opět ani bod. Druhý zápas po sobě jsme navíc nedali ano gól. Ale musíme nadále pracovat tak, jak pracujeme a věřit, že se to obrátí. Je před námi ještě dalších jednadvacet zápasů. Musíme prostě nadále pracovat a bojovat dál. Děkujeme fanouškům, že dnes přijeli a výborně nás podporovali.

Měli jste hodně vyloučených, čemu to přičítáte? Může za to třeba přemíra snahy a motivace?
Máme obří snahu, to jednoznačně. Bylo to klasické západočeské derby, naprosto vyhrocené utkání. Měli jsme dost vyloučených. Na druhou stranu jsme měli i dost přesilovek, kterými si ale nedokážeme pomoct. Chybí nám tam větší tlak do brány. Na druhou stranu musíme ocenit soupeře, který hodně našich střel zblokoval. A možná i proto bere tři body.

Zažíváte výsledkovou krizi. Jak z ní ven?
Nejsme v ideálním rozpoložení. Ale nadále věříme naší práci a našim hráčům. Uděláme nyní vše proto, abychom se dobře připravili na to výroční utkání a potěšili naše diváky. Karel Holoubek i Venca Skuhravý si jednoznačně to ocenění zaslouží. Ten zápas bude mít slavnostní punc a my ho prostě musíme pro ty dvě legendy vyhrát.

Dnes vyhrálo Kladno i České Budějovice. Vnímáte ten tlak odspodu?
Tabulka je jedna věc, hlavně ale musíme koukat sami na sebe. Makáme naplno v tréninku a i dnes v zápase bylo vidět, že tam hráči nechali vše. Věříme, že tou tvrdou prací se to otočí a budeme zase úspěšní.

Děkuji za rozhovor.

Související články