HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý zpět na ledě? Nevyloučil starty za Cheb

Karlovarská legenda Václav Skuhravý možná ještě neřekla úplně poslední hokejové slovo. Dlouholetý kapitán Energie totiž nevyloučil možnost naskočit do soutěžního utkání v dresu druholigového chebského Stadionu!

S využitím tiskové zprávy HC Stadion Cheb

Bomba pro třetí nejvyšší soutěž je v jednání, konečný verdikt padne ale až v polovině srpna, kdy budou známy termíny všech hokejových soutěží. Skuhravý je totiž vázán zaměstnáním v našem klubu, kde působí u mládeže i na manažerské pozici.

„Vencu jsme oslovili s tím, jestli nám nechce pomoct. On má pořád chuť hrát. Jednáme o jeho účinkování u nás," potvrdil v tiskové zprávě pro klubový web předseda HC Stadion Cheb David Speierl s tím, že o služby zkušeného útočníka s více než tisícovkou startů by měl velký zájem.

Václav Skuhravý s předsedou Stadionu Davidem Speierlem

„Předběžně jsme se o tom bavili, přesně se domluvíme v srpnu, až budu znát plán na celou sezonu," upřesnil sám Skuhravý. „Určitě bych si ale chtěl ještě zahrát, v našem regionu se druholigový Cheb logicky nabízel. Hlavní je, aby mé působení dávalo smysl pro Cheb," poukázala karlovarská legenda.

V Energii je Václav Skuhravý po ukončení hráčské kariéry pořádně vytížen. Působení Stadionu Cheb ve druhé lize mu ale samozřejmě neuniklo. „Sleduji to. Je tam navíc spousta kluků, kteří prošli Energií. Je tam mladý tým, znám se i s trenérem," odhaluje svoje poznatky.

Útočník, který si zahrál i na hokejovém Mistrovství světa a s karlovarskou Energií vybojoval v sezoně 08/09 mistrovský titul, považuje chebské působení ve druhé lize za přínosné pro celý hokej v karlovarském kraji.

„Jsme na jedné ose, Karlovy Vary, Sokolov, Cheb. Je dobře, že se v Chebu druhá liga hraje. Hráči, kteří se v regionu vychovají, tak se tady mohou uplatnit v extralize, první, nebo druhé lize. Všechny tři kluby by měly být propojené tak, aby to co nejlépe fungovalo. Mladším hráčům by to mělo pomoct v posunu do vyšších soutěží, starší by zase mohli pomáhat klubům v těch nižších," má jasno.

Skuhravý už ve třetí nejvyšší soutěži kdysi hrál, v sezoně 1999/2000 nastoupil v dresu brněnského Ytongu včetně play-off do 49 zápasů (19+20). V případě jeho angažmá v Chebu by 2. liga získala velké jméno, jasno bude v nejbližších týdnech.