HC Energie Karlovy Vary

Skvělá atmosféra! hodnotí Frodl derby. Jak viděl vyrovnávací gól?

Prožil první západočeské derby v dresu Energie a hned byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Po zásluze. V zápase si připsal sedmatřicet úspěšných zákroků. Řeč je o Dominiku Frodlovi, který v závěru utkání vytáhl zákrok sezóny. Rozhodčí však, po konzultaci s videem, rozhodli, že puk už byl chycen za brankovou čárou. Nakonec ale Energie rozhodla zápas v prodloužení a vládla západočeské derby.

Dominiku, byl to takový ten brankáři oblíbený zápas? Že jste se rychle rozchytal a pak už to šlo samo?
Určitě. Měl jsem toho dost, ale nebylo tam velké množství šancí. Byly střely, byly závary a nakonec i pár šancí. Ale nebylo to tak, že by šla jedna šance za druhou.

Jak jste viděl situaci při druhém gólu?
Já bych ho neuznal (smích). Ne, jsem sám zvědavý. Rád se na to podívám a pak napíši na Twitter, co si o tom myslím.

Měl jste tam tři zákroky proti Miroslavu Indrákovi. Vnímal jste to, že máte s ním takový souboj?
Ne, já jsem vůbec nevěděl, že to byl Míra. Až potom jak tam ležel v rohu. Šance ale měl už předtím, tak si asi ten gól zasloužil.

Vaše první derby proti Plzni, tak jaké bylo?
Skvělá atmosféra od obou táborů. Pro takové zápasy ten hokej hrajeme. Pro nás o to líp, že jsme měli na konci tu sladkou tečku my.

Další vítězství venku. Co je váš recept?
Nevím, asi nám vyhovuje soupeře kousat z těch rychlých protiútoků. Já ale věřím, že se to doma otočí a začneme také vyhrávat.

Prodloužení skončilo velmi rychle. Ani jste si nesáhl na puk. Byla to od vás nějaká secvičená akce?
Ne, secvičené to určitě nebylo. Ale zaplaťpánbůh, že jsme to ten druhý bod zvládli a nemuseli jít opět do nájezdů.

Chytáte v podstatě každý zápas. Jste rád za reprezentační přestávku?
Asi jo, ty zápasy šly fakt rychle za sebou. Trochu odpočineme. Ale taky musíme zamakat, abychom nabrali síly do další fáze soutěže.

Jak jste ve Varech celkově spokojený. Hrajete klidný střed tabulky… Tabulka je neskutečně vyrovnaná. Tam je to vše o pár bodů. Asi jsme tam, kde jsme být chtěli. Já ale myslím, že jsme mohli na tom být ještě líp. Škoda několika bodů ztracených v domácím prostředí. Věřím, že na tom budeme určitě ještě líp.

Děkuji za rozhovor.

Související články