HC Energie Karlovy Vary

Snažil jsem se hrát, jak nejlépe umím, usmívá se Samuel Šmajda po extraligové premiéře

Samuel Šmajda, útočník juniorského týmu Energie, naskočil společně se svými čtyřmi spoluhráči do utkání proti Spartě, ve kterém si odbyl svou extraligovou premiéru. Ačkoliv se energetikům nepodařilo dovést utkání do vítězného konce, tak si Samuel svůj premiérový zápas užil. Šance nastoupit v A-týmu si váží a bere ji jako impuls do své další práce.

Same, premiéra v extralize a navíc proti Spartě…
Strašně jsem si to užil. První start, je to neskutečný zážitek. Co jsem se dozvěděl, že nastoupím, tak jsem se těšil. (úsměv)

Měl jsi ze soupeřů respekt? Přeci jenom ve Spartě hraje hodně známých a výborných hráčů.
To vůbec ne. Snažil jsem se prostě hrát, jak nejlépe umím.

Kdy ses dozvěděl, že nastoupíš?
Dozvěděl jsem se to v úterý večer. Volali mi, že ve středu nastoupím za A-tým. Byl jsem strašně šťastný.

Same, máš za sebou dvě premiéry v poměrně krátké době. Minulý týden jsi poprvé nastoupil v reprezentační dvacítce a teď i v A-týmu…
Jsem rád. Je to pro mě hodně pozitivní. (úsměv) To, že jsem nastoupil poprvé za dvacítku a za A-tým, je pro mě další motivace, abych na sobě dál pracoval.

Tvoje premiéra ve dvacítce byla okořeněna dvěma góly…
Bylo by určitě lepší vyhrát. Ty góly byl spíš takový bonus pro mě. Takové nakopnutí do další práce. (úsměv)

První zápas v A-týmu a druhá lajna. Napadlo by tě to? Respektive, s jakou rolí jsi počítal, když ses dozvěděl, že nastoupíš?
Myslel jsem si, že budu jenom tak nějak prostřídávat jako třináctý útočník. Že tam občas naskočím, budu na ledě pár střídání za zápas. A nakonec druhá lajna. (úsměv)

Kdy ses dozvěděl sestavu?
Dozvěděl jsem se to ráno na tréninku na rozbruslení.

To bylo docela rychlé. Večer ses dozvěděl, že nastoupíš, ráno trénink a asi i informace, co se od tebe očekává a o stylu hry…
Všechno jsme probrali s trenéry. Měli jsme video, jak na ně hrát. Potom si nás trenéři vzali a ukázali nám jejich hru a řekli, jak máme hrát.

Ty máš docela náročný týden. V neděli ses vrátil ze Švédska. Ve středu zápas v a-týmu se Spartou a ve čtvrtek vyrážíte s juniorkou na zápas do Litvínova. Vyhovuje ti takové vytížení?
Určitě. Těším se, další zápas, další práce. (úsměv) Vyhovuje mi to. Zápasy jsou lepší než trénink.

No zápas se Spartou asi vydá za několik tréninků…
(směje se) To rozhodně.

Použiješ ve čtvrtek proti Litvínovu něco z tohoto zápasu?
Uvidím, jak to bude probíhat. Bude záležet na situaci. (úsměv)

Pomohla Ti třeba i zkušenost z dvacítek. Přeci jenom jsi hrál proti Finsku a Švédsku a to jsou také těžcí soupeři…
Jak dvacítka, tak zápas proti Spartě pro mě byla výborná zkušenost. Je to rychlejší hokej. Musím víc bruslit. Hraje se hodně do těla. Je to prostě všechno takové rychlejší.

Same, byla premiéra za A-tým jeden z tvých hokejových snů?
Ano. Když jsem ve Varech vyrůstal, tak jsem si ani nepředstavoval, že bych takto mohl naskočit za Áčko. Je to skvělý pocit.

Co kluci z A-týmu?
Kluci v kabině nás podporovali. Docela nám i věřili, že to zvládneme. Říkali nám, ať se nestresujeme a hrajeme v klidu, tak jak umíme.

Děkuji za rozhovor.

Související články