HC Energie Karlovy Vary

Bruk o juniorech: Kluci se své šance zhostili výborně

Už tak marodkou těžce zkoušená sestava Energie dostala před zápasem se Spartou další ránu, a ne ledajakou. Viróza nepustila do utkání několik hráčů, a tak svou šanci dostali karlovarští junioři. A nevedli si vůbec zle!

Do těžkého duelu se Spartou naskočila pětice juniorů. Zatímco Matyáš Adámek už si premiéru odbyl během zápasu v Olomouci, čtyři z mladíků v extralize debutovali - Samuel Šmajda, Tadeáš Tůma, Kryštof Bulka a Matteo Kočí. Posledně dva jmenovaní navíc při svém debutu zapsali do statistik i premiérový bod v nejvyšší soutěži.

O svých startech se přitom dozvěděli jen krátce před startem zápasu. I tak ale dle slov trenéra Davida Bruka podali proti favoritovi celé soutěže dobrý výkon.

Statistiky juniorů v utkání se Spartou

Hráč Pozice Ice time G A +/-
Matteo Kočí obránce 15:20 0 1 0
Kryštof Bulka obránce 09:51 0 1 0
Tadeáš Tůma obránce 07:39 0 0 0
Matyáš Adámek útočník 09:29 0 0 0
Samuel Šmajda útočník 09:44 0 0 -1

„Kluci se své šance zhostili výborně. Bylo to hodně narychlo, neměli moc prostoru trénovat s týmem. Debut před parádní návštěvou a proti Spartě, kterou považuji za jednoho z adeptů na titul, to nebylo jednoduché. Kluci to ale odehráli se ctí,“ říká zkušený lodivod, který v minulosti dlouhé roky vedl mládežnické reprezentace.

A jak si užili premiéru sami mladí energetici? „Lepší debut jsem si nemohl přát, po prohraném zápase to ale nikdy nemůže být úplně světlé,“ řekl mládežnický reprezentant Matteo Kočí.

„Strašně jsem si to užil. První start, je to neskutečný zážitek. Co jsem se dozvěděl, že nastoupím, tak jsem se těšil,“ uvedl odchovanec Samuel Šmajda.

Související články