HC Energie Karlovy Vary

Energetici na střelnici! Stali se terčem pro Spartu

Lekce z aktivity a produktivity. Pražané energetiky jasně přestříleli a to i gólově. Ačkoliv to v první části ještě vypadalo nadějně, zbytek zápasu byl jasně v režii Sparty. Energetici nedokázali navázat na dobré výkony z doby před reprezentační přestávky a soupeři jasně podlehli.
Tipsport extraliga, 46. kolo, st 15.2.2023
Karlovy Vary
Sparta
3:6
2:3, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 11. Redlich (Hladonik), 18. Koblasa, 59. Redlich (Kohout, Hladonik) – 5. M. Forman (Kaše), 12. P. Kousal (D. Vitouch, Buchtele), 18. G. Thorell (Řepík, M. Forman), 29. Buchtele (P. Kousal), 45. Tomášek (E. Thorell, Horák), 46. Buchtele (Kempný, P. Kousal).
Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Thuma
vyloučení4:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku16:41
zblokované střely13:16
hity4:2
vhazování27:35
diváci4108
Karlovy Vary: Lukeš – Bulka, Rohan, Mikyska, M. Kočí, Stříteský, Havlín, Tůma – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Šmajda, Kružík, Kofroň – Redlich (A), Hladonik, Kohout – Juusola, Koffer, Mat. Adámek.
Sparta: Kořenář – Kempný, Mikliš, Krejčík, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krutil – Tomášek, Horák, E. Thorell – Řepík (C), G. Thorell, M. Forman – Buchtele (A), D. Vitouch, P. Kousal – Konečný, Kaše, Safin.

Komentář k utkání

Energetici do středečního utkání naskočili díky několika zraněním a nemocem ve značně oslabené sestavě a prostor tak mohli dostat mladí a nadějní hráči. I pro ně to byl ale poměrně drsný začátek. Pražský soupeř na energetiky vlétl a roztočil kolotoč, který po pár minutách pramenil v první branku. Miroslav Forman se dostal k dorážce Kašeho střely a poslal Spartu do vedení. Hra pokračovala oběma směry, energetikům ale trvalo než se dostali k výraznější akci. Stačilo však pět minut a i domácím se podařilo skórovat, ve skrumáži před brankou se prosadil Tomáš Redlich. Jedna minuta a třináct vteřin, tolik stačilo Spartě k převzetí vedení zpět. Přečíslení a přesná střela Pavla Kousala znamenala druhý gól pražského celku.

Brankám ale v první části stále nebyl konec, ačkoliv to tak zprvu nevypadalo. Hra se trochu zklidnila, ani jeden tým už se nikam zvlášť netlačil. V ojedinělé šanci se ale objevil Gustav Thorell, když dostal pas do úniku a z blízkosti překonal Lukeše. I Karlovarští si ale připravili rychlou odpověď, trvalo jim to jen deset vteřin. Krátce po vhazování ukořistil kotouč Petr Koblasa, zavezl ho do pásma a tvrdou střelou pod víko snížil na rozdíl jediné branky.

Po přestávce se hra gólově trochu zklidnila, šancí ale bylo stále k vidění dost. Srovnat mohl Hladonik, v úniku se ale přes dobrou obranu k zakončení pořádně nedostal. Energetici poměrně dost faulovali a Sparta měla k dispozici několik početních výhod, žádnou ale nebyli schopni využít. Když se energetici nadechovali ke zlepšenému výkonu a k více času v útočné fázi, ujela Sparta do přečíslení a Jan Buchtele v něm pohotově skóroval do z poloviny odkryté klece. Energetici i tak byli poměrně dost aktivní a snažili se se stavem skóre něco udělat, měli ale problém se přes kompaktní obranu Pražanů dostávat do zakončení.

Ať už měli energetici po přestávce v plánu cokoliv, brzy to opadlo. První šanci Davida Tomáška ještě Lukeš dokázal zneškodnit, jeho další střela o pár minut později už ale do branky zapadla. Sparta si vytvořila pohodlný náskok a do konce třetiny už ji stačilo udržovat tempo. K tomu se ale moc nechystala, Pražané se stále vydávali kupředu a tempo ještě zvyšovali. Na pátou branku tak brzy navázali i šestou, domácího brankáře si vychutnal Jan Buchtele. Energetici se ve druhé polovině závěrečné části sice snažili, obrana Sparty ale byla podobně jako celý zápas téměř neprostupná. Jedna skulinka se nakonec našla dvě minuty před koncem, když svou druhou branku přidal Tomáš Redlich. Energetici tak nedokázali navázat na výkony před reprezentační přestávkou a se Sparta prohráli.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Energie Karlovy Vary): Gratulujeme Spartě ke třem bodům. Byla lepší a vyhrála zaslouženě. Snažili jsme se vzdorovat jak to šlo, ale tým Sparty je velmi silný. Záplatovali jsme dnes sestavu, z tohohle pohledu jsme uhráli slušný výsledek. Neměli jsme ani čas na přípravu, hráči odpadávali během včerejší noci a dneška.

Wallson Hans Berthold (HC Sparta Praha): Bylo dobré opět hrát po pauze, jsme šťastní že jsme vyhráli a že máme tři body. Nepředvedli jsme nejlepší výkon, ale takové to bývá, když se vrátíte po pauze. Za vítězství a tři body jsme šťastní, je to pro nás důležité.

Fotogalerie

Související články