HC Energie Karlovy Vary

Energetici padli doma se Spartou

Energetici od začátku zápasu tahali za kratší konec. Sparta byla aktivnější a hlavně produktivnější. První dvě třetiny byly sice poměrně vyrovnané a na skóre ne tak výrazné, vše se ale zlomilo v části třetí, kdy Sparta jednoznačně rozhodla. Energetici zapsali alespoň jednu vstřelenou branku, tím se ale nemůžou nechat uchlácholit.
Tipsport extraliga, 20. kolo, pá 18.11.2022
Karlovy Vary
Sparta
1:5
0:1, 0:1, 1:3
Branky a nahrávky: 54. Černoch – 17. G. Thorell, 22. Němeček (Tomášek, Jandus), 41. Tomášek (Kempný), 46. Safin (Konečný), 48. Horák (Forman).
Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Brejcha, Gerát
vyloučení4:5
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku28:30
zblokované střely16:11
hity9:4
vhazování21:31
diváci4105
Karlovy Vary: Lukeš – Huttula, Plutnar, Bartejs, Dlapa, Pulpán (A), Havlín – Bernad, Rachůnek (A), Gríger – Chalupa, Koblasa, Černoch (C) – O. Beránek, Redlich, Hladonik – Kohout, Sapoušek, Jiskra – Kružík.
Sparta: J. Kovář – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.

Komentář k utkání

S nováčkem v týmu Matějem Chalupou v první formaci nastoupili energetici do pátečního zápasu proti Spartě. Start se jim ale vůbec nevydařil, soupeř začal v opravdu vysokém tempu a energetici se v prvních minutách prakticky nedostali k puku. Výjimka byla šance Rachůnka, kdy zachytil sparťanskou rozehrávku, k pořádné střele se ale nepropracoval. Sparta se celou třetinu poměrně snadno dostávala do pásma a ještě snadněji se tam udržela, větší šance z toho ale nevznikaly, Lukeš většinu střel bez problémů pokryl. K vidění byly na obou stranách i přesilové hry, taktéž ale nepřinesly většího vzrušení. To přišlo až pár minut před sirénou, kdy se před brankou dostal k puku Gustav Thorell a trefil se přesně k pravé tyči.

Karlovarští hokejisté šli do druhé části s nemalou nadějí na zlepší výkonu i skóre, vše si ale zkomplikovali hned ve druhé minutě. Sparta se usadila v pásmu, zakombinovala a střelou z vrcholu kruhu navýšil vedení David Němeček. To bylo co se gólu týče ve druhé části vše. Většinu hry měla v rukou Sparta, ale bez výraznějších šancí. Hru hodně kouskovala vyloučení a to hlavně na straně hostů, domácí ale byli v přesilovkách doslova bezzubí. Do pásma se sice dostali, ale většinou se tam moc dlouho neohřáli. Během prostřední části si zahráli domácí hned tři přesilovky, na konci i dvě oslabení, takže z klasické hry pět na pět moc k vidění nebylo.

Jestliže energetici chtěli napravit nepovedené starty do třetin, tak toto nebyl jejich den. I v té třetí totiž inkasovali. V pokračující přesilovce z předchozí části se totiž prosadil David Tomášek a Sparta měla rázem velmi pohodlný náskok. Hosté jednoznačně ovládali hru a o čtyři minuty přidali hned další branku, do odkryté klece zakončoval Ostap Safin. S energetiky už to vypadalo špatně, Pražané byli na koni a hráli zcela uvolnění. Karlovarští dostali ještě možnost na zvrácení přesilovou hru, ale během ní dokonce sami inkasovali, skóroval Roman Horák. Poslední desetiminutovka pak za rozhodnutého stavu patřila Energii. Karlovarští chtěli potěšit fanoušky alespoň jednou vstřelenou a to se jim nakonec podařilo, ačkoliv to dalo zabrat. U branky Kováře se vytvořil hlouček hráčů, v němž se trefil do puku Jiří Černoch a nasměroval jej do branky. Zda puk přešel přes čáru ještě musel potvrdit videorozhodčí, branka ale byla uznána a Karlovarští zapsali alespoň minimální úspěch. V celkovém ohledu ale Karlovarští utkání jednoznačně prohráli.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás je to výsledek velmi špatný, Sparta odehrála skvělý zápas. Ani my jsme přes ten výsledek nebyli odevzdaným soupeřem. Rozdíl je v tom, že Sparta výborně pokryla předbrankový prostor a my jsme se tam těžko dostávali, špatně se nám tam clonilo. Zdálo se mi, že je Sparta trochu šikovnější a důraznější v přesilových hrách. Tam vidím důvod, proč Sparta brala tři body.

Miloslav Hořava (HC Sparta Praha): Přijeli jsme do Varů s tím, že hrají výborně. Podřídili jsme vše tomu, abychom získali jakýkoliv počet bodů. Řekli jsme si to i s hráči, abychom získali minimálně bod. Získali jsme tři, , za což jsme hrozně rádi. Celé mužstvo si šlo pro výsledek postupně, měli jsme i štěstí a podržel nás brankář.

Fotogalerie

Související články