HC Energie Karlovy Vary

Rozhodla koncovka, ví Chalupa. Musíme se připravit na neděli a zvítězit

Premiéru v karlovarském dresu si proti Spartě odbyl útočník Matěj Chalupa. Nejčerstvější posila Energie se hned zařadila do prvního útoku vedle Grígera a Rachůnka. Po utkání však slova hledal jen těžko. Věří ale, že jeho výkony půjdou už jen nahoru, stejně jako výkony celého mužstva.

Matěji, máte za sebou první zápas v Karlových Varech. Asi jste nečekal takový výsledek…
Určitě jsem to nečekal. Hodnotí se mi proto ten zápas velice špatně. Ale nemá cenu se v tom jakkoliv pitvat. Musíme se připravit na neděli a zvítězit.

Vypadalo to, že rozhodla efektivita v koncovce. Nebo jste viděl příčinu jinde?
Jednoznačně koncovka. Neproměnili jsme tam veliké šance. Celkově tam od nás bylo málo tlaku do brány, to musíme zlepšit.

Váš jediný gól posvětilo až video. Byli jste si na lavičce jistí, že branka bude platit?
Ano, Čeče (Jiří Černoch) nám hned říkal, že to byl jasný gól. Akorát rozhodčí pískli dřív, než do toho plácnul. Ale nakonec gól platil, což pro nás může být alespoň malou útěchou.

V neděli máte možnost nápravy proti Mladé Boleslavi. Co musíte zlepšit?
Jak už jsem říkal, musíme se tlačit více do brány. To je dneska základ úspěchu. A taky přesilové hry, kterými jsme si dnes vůbec nepomohli.

Vy jste v Energii na měsíční hostování. Jaká byla vaše prvotní reakce na tuhle nabídku?
Já jsem za tuhle šanci hrozně rád. Udělám vše proto, abych tady mohl zůstat do konce sezóny. Velmi dobře se znám s panem trenérem Brukem, jemuž za tuhle šanci hodně vděčím.

Máte vytyčeny nějaké osobní cíle?
Hlavně bych se chtěl vrátit zpět do herní pohody a formy, co jsem měl dva roky zpátky. Hlavní ale je, aby se nám dařilo jako týmu a získávali jsme pravidelně body.

Jak vám zatím sedí herní styl Energie?
Myslím, že jsem celkem dobrý bruslař, proto mi to tenhle styl hokeje svědčí. Jenom doufám, že už se budeme jako lajna jen zlepšovat. Jsem tady dva dny i s cestou, takže je na nějaké hodnocení ještě brzy. Ale parta je tady super a moc se mi tu zatím líbí.

Děkuji za rozhovor

Související články

Reportáž | pá 18.11.2022

Energetici padli doma se Spartou