HC Energie Karlovy Vary

Domácí série pokračuje, do Varů přijede Sparta s novým trenérem

Druhý zápas ze čtyřzápasové domácí série čeká na hokejisty karlovarské Energie. V pátek 18. listopadu přivítají v KV Areně aktuálně trápící se, ale stále velmi silnou Spartu. Utkání začíná v 17:30 a vy jste na něj srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky:Online předprodej

O soupeři

Hokejisté pražské Sparty zažívají vše, jen ne dobrou sezonu. Jeden z největších favoritů extraligy totiž aktuálně okupuje až 13. příčku tabulky a v zádech si nese šňůru šesti prohraných duelů v řadě. I proto vedení klubu sáhlo k trenérské změně, kdy Pavla Pateru v roli hlavního kouče vystřídá Miloslav Hořava, který se tak do pražského klubu vrací po půl roce, kdy Sparťany dotáhl k extraligovému stříbru. Sparta vedla intenzivní jednání i s Václavem Varaďou, nakonec se ale obě strany nedohodly.

Sparta naskočila do kolotoče utkání po reprezentační přestávce už ve středu, na ledě Třince ještě bez Miloslava Hořavy na střídačce padla 1:2. Zkušený kouč si odbyde obnovenou premiéru právě v utkání v Karlových Varech.

Ofenzivu Pražanů táhnou i v letošní sezoně tradiční jména. Na čele klubového bodování se s 15 body vyhřívá Michal Řepík, o dva body méně zapsal Roman Horák a se 12 body jsou za nimi Vladimír Sobotka a David Tomášek

.

Brankářskou jedničkou Sparty je zkušený Jakub Kovář, který naskočil do šestnácti duelů, pět utkání odchytal Josef Kořenář. Maskovaným mužům se ale asi daří méně, než by sami chtěli, úspěšnost jejich zákroků nepřesahuje 90 procent.

Z domácího tábora

Energetici jsou na tom, pro někoho možná překvapivě, lépe, než jejich dnešní soupeř. Se 27 body jim totiž patří ve vyrovnané extraligové tabulce šestá příčka s pětibodovou ztrátou na pátý Třinec a šestibodovým polštářem na Spartu.

Dobrou zprávou je, že marodka Energie se postupně pomalu vyprazdňuje. V úterní vítězné dohrávce proti Olomouci se totiž do sestavy vrátili Lukáš Pulpán a Jiří Černoch. Na listině zraněných ale ještě stále zůstávají Martin Rohan (zranění v horní části těla), David Kofroň (zranění v dolní části těla) a Tomáš Vondráček (zranění v dolní části těla).

I proto vedení klubu v tomto týdnu posílilo kádr o dvě nová jména. Již v úterý si svou zápasovou premiéru v dresu Energie odbyl Joona Huttula, ve čtvrtek pak byl dotažen příchod litvínovského Matěje Chalupy, ten by měl naskočit již do utkání proti Spartě.

„Nebude to úplně jednoduchý zápas. Spartě se sice úplně nedaří, ale pořád je to mužstvo s obrovskou kvalitou. Budeme se soustředit na naši hru a budeme chtít navázat na dobré utkání s Olomoucí,“ uvedl k nadcházejícími duelu se Spartou asistent trenéra Vojtěch Šik.

Podaří se jeho svěřencům zopakovat tři dny starou výhru na domácím ledě?

Související články

Reportáž | pá 18.11.2022

Energetici padli doma se Spartou