HC Energie Karlovy Vary

Souboj tabulkových sousedů. Energie se vrací na domácí led, přivítá České Budějovice

Karlovarští hokejisté se po čtyřzápasové sérii vrací do domácího prostředí. Na ledě KV Areny se energetici utkají s českobudějovickým Motorem, který během léta prošel velkými změnami. Páteční zápas začíná v 17:30 a vy jste na něj srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Vloni byli outsiderem soutěže, v létě ale udělali vše pro to, aby se podobný scénář letos neopakoval.

Motor výrazně posílil, hráčský kádr se výrazně obměnil. Tou možná nejzvučnější akvizicí byl návrat velezkušeného útočníka Milana Gulaše, který pravidelně patří mezi nejproduktivnější hráče soutěže. Také lento ročník září, v jedenácti zápasech nasbíral už třináct kanadských bodů.

Kromě něj přivedlo vedení Motoru i další nové tváře. Novou brankářskou jedničkou se stal reprezentační brankář Dominik Hrachovina, obranu vyztužil třeba ex-karlovarský Petr Šenkeřík a ofenzívu výrazně posílili třeba Jindřich Abdul nebo Michal Vondrka.

Začátek sezony mají hokejisté z jihu Čech solidní. Po jedenácti odehraných duelech patří Motoru osmé místo v tabulce, když mají na kontě šestnáct bodů, tedy stejně jako šestá Olomouc. Na Karlovy Vary mají české Budějovice dvoubodový náskok.

V KV Areně se pokusí přerušit sérii dvou porážek v řadě, Jihočeši naposledy prohráli s Litvínovem (0:3) a Libercem (2:3).

Sestavy z předešlého utkání

HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Toman, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, M. Hanzl, Holec
HC Energie: Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, T. Hanousek, Mar. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Před zápasem s asistentem trenéra

Domov, sladký domov. Energetici se vrací po dlouhém čtyřzápasovém tripu na led KV Areny. „Jsme rádi, že jsme mohli chvilku potrénovat a odpočinout si po tom náročném programu. Zároveň jsme rádi, že se po čtyřech zápasech vracíme do domácí areny před domácí fanoušky,“ líčí Tomáš Mariška.

Při návratu do známého prostředí ale Energii nečeká lehký soupeř, poprvé v sezoně se totiž utká s výrazně posíleným týmem Českých Budějovic. „Budeme se před nimi snažit zabojovat o body, i když Budějovice jsou velmi silný soupeř, který před sezonou posílil výbornými hráči,“ ví asistent trenéra.

Nicméně Západočeši rozhodně myslí na body. „Chceme se v tabulce minimálně udržet ve středu, takže ty body musíme přidávat. Takže týmový a obětavý výkon, a věřím, že nám zase domácí prostředí pomůže,“ dodává Mariška.

Související články