HC Energie Karlovy Vary

Silná druhá třetina nestačila. Osmigólová přestřelka pro Motor

Po venkovním tripu se energetici vrátili na vlastní led, mnoho štěstí jim však cesta domů nepřinesla. V osmigólové přestřelce si lépe vedl Motor, který si odváži všechny body.
Tipsport extraliga, 12. kolo, pá 8.10.2021, KV Arena
Karlovy Vary
České Budějovice
3:5
0:3, 3:1, 0:1
Branky a nahrávky: 21. Flek (T. Rachůnek, Hladonik), 23. Koblasa (Kracík, T. Hanousek), 37. Plutnar (Kohout) – 1. L. Pech (Šenkeřík, M. Hanzl), 8. L. Pech (Vráblík, Štencel), 16. D. Voženílek (Gulaš, Bindulis), 35. Gulaš (Abdul, L. Pech), 49. Holec.
Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Lederer, Zíka
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku33:32
zblokované střely14:4
hity15:14
vhazování29:57
diváci2956
Karlovy Vary: F. Novotný – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, T. Hanousek, Martin Rohan – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.
České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Abdul, M. Hanzl, Valský – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, M. Beránek – Holec, M. Toman, Karabáček.

Komentář k utkání

Úvodní dvacetiminutovka byla pro energetiky ve znamení absolutního výpadku. Sedmačtyřicet sekund totiž stačilo Motoru k vstřelení první branky. Exkarlovarský Petr Šenkeřík našel ve středním pásmu rozjetého Lukáše Pecha, jenž se dostal s kotoučem až před Novotného, kterého překonal zblízka bekhendem. Po inkasované brance domácí zamrzli, a ze hry měly skoro vše České Budějovice. V osmé minutě už hosté vedli o dvě branky. Znovu Lukáš Pech po obdržení puku mířil do útočné třetiny, kde vypálil z mezikruží a trefil se Novotnému přesně mezi betony. Střelnici v úvodním dějství zakončil v 16. minutě Daniel Voženílek, ten se s pukem dostal až před karlovarského gólmana, jehož překonal rychlou stahovačkou.

Karlovarští do druhé třetiny naskočili jako vyměnění. Po dvaatřiceti sekundách hry vrátili Motoru překvapení ze začátku zápasu. Jakub Flek dostal nabito do levého kruhu, odkud propálil vše co mu stálo v cestě. O dvě minuty později už byly Karlovy Vary na dosah vyrovnání. Petr Koblasa v rohu kluziště sebral puk vyhozený Hrachovinou, a vrátil mu jej střelou z úhlu do sítě. Po tomto gólu byla vysunuta branka, i po konzultaci s videorozhodčím bylo ale vše v pořádku. Po minutě hry mohlo být vyrovnáno, souhru Rachůnka s Flekem si však tentokrát Hrachovina pohlídal. V 35. minutě se dostali hosté znovu do dvoubrankového vedení, a to díky Milanu Gulašovi. Ten obdržel puk na vršek levého kruhu, odkud tvrdě vypálil. Gulaš sice při této dělovce zlomil hůl, i tak ale puk prošel až za Novotného. V šestatřicáté minutě se Energie znovu dostala na dostřel jediné přesně trefy. Po střele Michala Plutnara se ocitl puk vysoko ve vzduchu, odkud se jej do bezpečí snažil dostat Stuart Percy, naneštěstí ho ale sklepl za záda svého brankáře.

V poslední periodě byla na obou týmech vidět nervozita. Hrálo se opatrně, i tak ale bylo už od úvodního buly k vidění mnoho šancí. Jednu z větších si připravil po osmi minutách hry ve třetí třetině Ondřej Beránek, který sám mířil podél mantinelu do útočné třetiny, následné zakončení z pravého kruhu však Hrachovinu nepřekvapilo. O minutu později už ale mohli hosté znovu slavit. Miroslav Holec obral ve středním pásmu o puk Petra Koblasu, a okamžitě vystartoval do pásma před Novotnému, jemuž následnou střelou zleva poslal kotouč pod horní tyč. Do konce utkání už se ani jednomu z celků nepodařilo vytvořit větší šanci, která mohla ještě ohrozit vývoj zápasu. České Budějovice tak odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní utkání rozhodla první třetina. Tam jsme dali soupeři tříbrankové vedení, které už jsme nedokázali zvrátit. Ve druhé třetině jsme měli několik příležitostí, abychom se dotáhli ještě více. Nepomohli jsme si ani přesilovkami. Ve třetí třetině už jsme neměli sílu to otočit. Pokud budeme zápasy hrát od desáté minuty, tak si bohužel body nezasloužíme.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): Měli jsme výborný vstup do utkání. Kontrolovali jsme tempo. Měli jsme dobrý pohyb, dobře jsme hráli s pukem. Ve druhé třetině jsme měli pasáž, kde Karlovy Vary zvedly tempo, daly nám nějaké góly. Ve třetí třetině jsme hráli zodpovědně a našli cestu jak vyhrát utkání.

Fotogalerie

Související články