HC Energie Karlovy Vary

Zkrat v první třetině? Musel bych být sprostý, zuří po další prohře Flek

Po nevydařené první třetině to byl on, kdo ve druhé dvacetiminutovce nastartoval vyměněné mužstvo Energie. Ani jeho branka ale nakonec na body z utkání s Českými Budějovicemi, pochopitelně tak útočník Jakub Flek hodnotil zápas velmi negativně.

Když půjdeme po stopách toho utkání, co se stalo v první třetině, kdy Energie třikrát inkasovala?
Musel bych být sprostý, abych to řekl doslova. Jedním slovem katastrofa, nemám co víc k tomu říct.

Ve druhé části ale nastoupilo úplně jiné mužstvo…
V kabině byl velký bordel. Už jsem se na to nemohl koukat jak já, tak trenéři a všichni my starší, co tu máme trochu slovo. Seřvali jsme se, vyndali jsme ze sebe ty špatné emoce. Musím říct, že druhá třetina byla z našeho pohledu super, ale bohužel body nám to nepřineslo. Zápas i tak hodnotím negativně.

Popsal byste to jako frustrující zápas z vašeho pohledu? Když už jste se nadechovali k obratu, přišly drobné nepřesnosti a ani štěstí úplně nebylo na vaší straně.
Stoprocentně. Ta druhá třetina byla dobrá, dostali jsme se na koně, přiblížili jsme se výsledkově. Mohli jsme tam dát další góly, ale bohužel nám to tam nespadlo a třetí třetina už zase nebyla úplně podle našich představ. Tam to samozřejmě vypadalo, že jsme je chvíli přehrávali, ale to je každý zápas, když to mužstvo brání výsledek, tak skoro vždy má navíc ze hry to druhé mužstvo, které se tlačí a snaží se s tím něco udělat. Na to my nemůžeme koukat, spíše se musíme soustředit na vstupy do zápasů. Skóre 0:3 otáčet? To, ať hrajete s kýmkoliv, je strašně těžké.

Čtvrtá porážka v řadě, co teď Energii chybí?
Řekl bych, že góly. Je to takové strašně na sílu všechno. Není tam vůbec lehkost, byť ty kombinace ve druhé třetině už vypadaly dobře, docela to vypadalo hokejově, ale přijde mi, že se hrozně nadřeme na gól, a pak dostaneme, nechci říkat lacinou branku, ale vždycky tam uděláme nějakou školáckou chybu. V první třetině si řekneme, že nenecháme vybreakovat a Pecháček (Lukáš Pech) nám z breaku. Pak nám ujedou dva na jednoho – gól. Potom nám ujedou tři na dva – gól. To už mi trošku v šatně rupla hlava, takže jsme trochu seřvali jeden druhého, vyndali jsme ty emoce a do druhé třetiny už nastoupilo jiné mužstvo. To bylo super, ale zápas jsme nedotáhli a čtvrtá prohra v řadě je špatná. V neděli nás ale čeká těžký zápas na Spartě, takže to musíme hodit za hlavu, dobře potrénovat a připravit se na každý zápas.

Už jste nakousl bitvu se Spartou. Je to v tuto chvíli tak, že nemůžete koukat, kdo proti vám zrovna stojí?
Je to úplně jedno. Myslím si, že v lize není slabého soupeře. Budějky také ohromně posílily, přišli Gulaš nebo Pech, to jsou každý rok hráči na špici extraligy. Je úplně jedno, jestli jedeš na Spartu, nebo hraješ doma s Budějovicemi, na to se nedá koukat. My se na ten zápas musíme připravit pořádně a hodit tohle za hlavu, byť to jsou takové řeči furt dokola, když se prohraje. Co jiného ale má člověk říct.

Související články