HC Energie Karlovy Vary

Spadlo mi tam skoro všechno, směje se pětigólový střelec Hotěk

One man show. Útočník karlovarské juniorky proti Olomouci řádil, když naprosto zdemoloval Moru pěti góly a dvěma asistencemi a pomohl Vlčí smečce k zisku čtyř bodů. Po kanonádě se rozpovídal o svém působení v Sokolově, či jak byl překvapen z návštěvy Martina Pešouta.

Takový výkon se nevidí často. Hlasatel na olomouckém zimáku ohlašoval hned v pěti případech jako autora branky mladého Michala Hoťka. „Trenér nám říkal, že jsme dali za dva zápasy dva góly, tak jsme se snažili chodit do brány, clonit před ní. Padlo tam skoro všechno, co jsem vystřelil,“ vysvětluje příčinu produktivity Hotěk.

„Ze začátku jsme měli hodně šancí, ale nedali vůbec nic. Pak nám tam spadl gól na konci první třetiny, po kterém jsme si více věřili a pak nám to tam napadalo,“ hodnotil úspěšnou bitvu západočeský ostrostřelec.

Pro devatenáctiletého hokejistu byl souboj s Olomoucí jedním z nejlepších v jeho dosavadní kariéře. „Já si myslím, že ano. V životě se mi nepodařilo dát pět gólů za zápas, padlo mi tam vše, na co jsem sáhl,“ přiznává.

Aby se útočníkovi dařilo střílet góly, potřebuje k tomu i dávku sebevědomí. „Když dám branku, věřím si pak více na kotouči, v rozích i přihrávkách,“ potvrzuje Hotěk.

Na zápas karlovarské juniorky se přijel podívat i trenér A-týmu Martin Pešout. Michal Hotěk tak svůj fenomenální výkon načasoval takřka perfektně. „Vůbec nevím, že přijel, ale jsem za to rád, že tu byl. Snad jsem se ukázal, že bych někdy mohl dostat šanci v áčku. Byl bych za to moc rád.“

Rodák z Přerova pomohl k dalším důležitým bodům za cestou do play-off. V nadstavbě se zatím Energii daří, když se s náskokem dvou bodů vyhřívá v samotném čele. „Herně je výborná. Všechno je to vyrovnané, rozdíly jsou o dva, čtyři body. Snažíme se jít od zápasu k zápasu, abychom vyhrávali. Chceme jít do play-off,“ burcuje.

Mimo Vlčí smečku působí mladý forvard také v druhé nejvyšší soutěži. „V Sokolově je hodně nadupaný tým. Je to na velmi dobré úrovni a jsou tam výborní kluci a výborná parta. Chceme postoupit,“ říká o své premiérové sezoně mezi muži Hotěk. Mimo štace v Sokolově vypomáhá právě u karlovarské juniorky. „Vždy, když v Karlových Varech potřebují, tak já rád přijedu. Jsem rád, že tu mohu být a mám tu icetime.“