HC Energie Karlovy Vary

Startuje druhá čtvrtina. Venkovní trip zakončí Energie na zlínském ledě

Karlovarská Energie v pátek překvapila, když se stala prvním týmem, který v této sezoně dokázal zvítězit na horkém ledě v Liberci. Další venkovní zkouška je na programu v neděli. To zamíří karlovarští hokejisté do Zlína, kde načnou druhou čtvrtinu letošního ročníku extraligy. Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky začíná v 15:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Odvolání trenéra i razantní změny v kádru, to všechno se během první čtvrtiny událo ve Zlíně. Ševci vstupovali do sezóny s ambicí vylepšit své loňské umístění. Od prvního kola se však nedařilo a přišla krize. Berani se ocitli na posledním místě v tabulce, což nenechalo vedení klubu v klidu a odvolalo hlavního trenéra Antonína Stavjaňu. K prvnímu mužstvu vrátilo od mládeže Roberta Svobodu, jenž vedl zlínské hokejisty v minulé sezoně a hráče perfektně zná. Šestapadesátiletý Stavjaňa, jenž krátce v minulosti působil také jako trenér karlovarské Energie, se stal ve Zlíně vedoucím Akademie Českého hokeje a zároveň hlavním trenérem juniorů.

Změna trenéra však nebyla jedinou změnou, která ve valašském týmu nastala. Hostování klub neprodloužil Romanu Szturcovi, který přišel před sezonou z Vítkovic jako ofenzivní posila. Své předpoklady ale nenaplnil. Nové angažmá si hledá taktéž švédský útočník Rickard Palmberg. Třicetiletý forvard měl hrát prvního centra a být pro Zlín rozdílovým hráčem. V jedenácti utkáních však nasbíral pouhé dva body (1+1) a v klubu končí. Vedení Beranů naopak získalo do útoku dvě zahraniční posily. Nejprve dorazil, na zkoušku do první reprezentační přestávky, francouzský reprezentant Valentin Claireaux, následně ulovili Zlínští zkušeného Žigu Jegliče. Slovinský reprezentant přišel na stejně dlouhou zkoušku. V minulé sezoně hrál KHL v dresu bratislavského Slovanu. Obě posily načaly své angažmá ve velkém stylu. Osmadvacetiletý Francouz odehrál teprve dvě utkání a již má na kontě čtyři body (2+2). Jeglič odehrál ve zlínském dresu v pátek proti Mladé Boleslavi teprve první utkání a hned se gólově prosadil. Zdá se, tedy, že se Zlín pod staronovým trenérem zvedá. Ze dvou zápasů má šest bodů a o další se jistě porve v neděli proti karlovarské Energii

Z karlovarských řad

Karlovarští mohou být s první čtvrtinou soutěže nadmíru spokojeni. Získali v ní 24 bodů a v tabulce okupují čtvrtou příčku. Ve velké formě hraje Tomáš Rachůnek, který bodoval v posledních osmi utkáních. Úctyhodnou bilanci by jistě rád prodloužil na ledě Zlína, kde se narodil a hokejově vyrostl. Parádní období prožívá také Dávid Gríger, který si za své výkony vysloužil nominaci do slovenského národního mužstva. Karlovarský šikula se představí na Německém poháru 2019.

Sestavy z předešlého utkání

PSG Berani Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Buchta, Žižka (C), Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) - Honejsek, Claireaux, Köhler - Šlahař, Jeglič, Herman - Popelka, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hanrlík, Hrazdira.
Karlovy Vary: Bednář – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – Kohout, T. Knotek, Křemen – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

Související články