HC Energie Karlovy Vary

Startuje oficiální Esport Hokejová Liga

Již za necelý měsíc odstartuje v České republice jedinečný esportový projekt Esport Hokejová Liga (EHL). První lokální oficiální soutěž ve hře NHL realizovaná pod záštitou marketingového partnera hokejové Tipsport extraligy společnosti BPA sport marketing a. s. a herním portálem Grunex.com ve spolupráci s extraligovými kluby. Díky EHL se mohou hráči stát reprezentanty jejich oblíbeného klubu a utkat se o finanční odměnu ve výši 150 000 korun.
BPA sport marketing vedoucí hokejového oddělení Petr Nitsche o cílech

„O esportové hokejové lize jsme uvažovali delší dobu. S kluby Tipsport extraligy jsme se o projektu blíže bavili v červnu, kde toto téma vzbudilo velký zájem. Každý si je pochopitelně vědom současného vzrůstajícího trendu v tomto moderním odvětví. Po kolezích z fotbalu se pouštíme do neprobádaných vod českého esportového prostředí ve sportovní hře, která má svá specifika. Od prvního ročníku očekáváme, že zjistíme potenciál hráčské komunity ve hře NHL a společně s hokejovými kluby nabereme první zkušenosti v esportu a v práci se samotnými hráči. Samozřejmě jedním z cílů je propojit svět reálného hokeje s tím virtuálním a oslovit mladou generaci jí blízkým způsobem.“

Esport Hokejová Liga se odehraje ve hře NHL 20 exkluzivně na konzolích Sony PlayStation 4. Soutěž bude probíhat vícefázově v období od ledna do dubna 2020. O vítězi rozhodne grand finále s prize money 150 000 Kč, kterého se zúčastní 8 nejlepších týmů ze základní části.

Online kvalifikace do soutěže proběhne v pěti kolech od 11. do 26. ledna 2020 formou klasického turnajového pavouka, který je vždy rozlosován systémem náhodně. Hráči budou v přátelských zápasech sbírat body do celkového žebříčku. Každý tým z Tipsport Extraligy ledního hokeje si následně ze 42 nejlépe umístěných vybere dva hráče v únorovém Draftu a ti se stanou jejich reprezentanty v esport hokejové lize.

Základní část EHL se odehraje v režimu Hockey Ultimate Team (HUT) během února a března. Týmy se utkají v tabulce každý s každým o postup do grand finále, které proběhne offline v dubnu letošní rok. 8 nejlepších celků postaví proti sobě ve vyřazovacích soubojích a budou bojovat o titul šampiona a štědrou finanční odměnu 150 000 korun.

Esport hokejová liga umožní všem hokejovým nadšencům hrdě reprezentovat barvy jejich oblíbeného týmu z Tipsport Extraligy ledního hokeje v rámci hry NHL 20, bojovat o lákavou finanční odměnu a získat první titul mistra EHL v historii.

Neváhejte, nasaďte si svou virtuální výstroj, procvičte střelbu na bránu, zopakujte si útočné i obranné taktiky a zaregistrujte se.

Navštivte webové stránky./