HC Energie Karlovy Vary

President Cup: Jeden gól od medaile, Energie padla v prodloužení a končí čtvrtá

Od pátku karlovarští dorostenci zápolili na šestém ročníku turnaje President Cup pořádaného třineckými Oceláři. Bohužel, za celý turnaj nezaznamenali energetici ani jednu výhru, byť závěrečné utkání o třetí místo dotáhli proti Trenčínu dotáhli až do prodloužení, v němž však padli 6:7. Západočeši tak letos obsazují čtvrtou příčku. Zlato putuje do Vítkovic, které si ve finálové odvetě poradili s hostujícím Třincem 4:2.

Výsledky Energie

1. kolo

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kozlík (Hykl, Tomiczek), 20. Cedzo (Šutý), 37. Tomiczek (Hykl), 41. Kozlík (Cedzo, Cienciala) – 20. Csabi (Zeman)

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Na to, že byl tento zápas prvním po dlouhé pauze, jsme velice spokojeni s výkonem mužstva, dodržováním taktiky a systému. Kluci podali famózní výkon. Jsme rádi, že se nám povedl vstup do turnaje i do sezóny vítězně.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Samozřejmě gratulujeme Třinci k vítězství a prvním třem bodům v turnaji. V zápase bylo vidět, že byli hladovější po puku, byli na puku dříve a taky méně bojácní v osobních soubojích. To dalo de facto tempo zápasu a ve finále ho i rozhodlo rozhodlo. Bude chvíli trvat, než se dáme do kupy, ale budeme přidávat a věřím, že se v pozdějších fázích turnaje budeme výkonnostně zvedat.


2. kolo

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Melovský (Štiak, Přibyl), 36. Štiak (Řepa), 37. Kršík (Handl, Milata), 39. Přibyl (Melovský, Štiak), 44. Přibyl (Melovský), 56. Milata (Petr, Řepa) – 3. Adámek (Csabi), 27. Csabi (Adámek)

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Myslím si, že první třetina byla taková rozháraná, osobně se mi moc nelíbila. Od druhé třetiny se již hrál docela zajímavá hokej nahoru, dolů. To, že jsme dali šest branek potvrdilo fakt, že jsme hráli rychlý a náročný hokej. NA to, že je to druhý zápas sezony, jsem spokojen.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to byl mnohem lepší zápas, než ten první, proti Třinci. Musím říct, že se zápas hrál ve vysokém tempu, bylo tam hodně nepřesností. Byly tam šance, ze kterých jsme mohli vytěžit gól jak my,tak soupeř. Vítkovice těch šancí využili více, za což jim gratulujeme a my se jdeme připravovat na Trenčín.


3. kolo

HK Dukla Trenčín - HC Energie Karlovy Vary 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Petrík, 8. Hruška (Kopecký), 18. Honzek, 24. Ďurina (Honzek), 31. Petrík, 52. Belic (Ondrašík, Jakubec), 60. Križan – 18. Zeman (Kočí, Csabi), 37. Csabi (Zeman), 39. Varvařovský (Bubanec), 45. Csabi (Zeman, Kočí)

Michal Belica (HK Dukla Trenčín): Byl to náš třetí zápas na turnaji, který se odehrál v poklidné atmosféře, padalo hodně gólů. Chlapci začali plnit taktické věci, my se těšíme na další zápasy a doufáme, že už to bude lepší a lepší. Se zápasem jsme spokojení, nyní si malinko oddechneme a čeká nás semifinále.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Zápas jsme začali trošku pomaleji, nicméně v turnaji se zvedáme. Za stavu 1:5 to vypadalo, že to utkání je hotové. Zvedli jsme se, i když jsme dohrávali na dvě lajny. Stačili jsme to zvrátit na 5:4. Bohužel ke konci nám došli síly, ale jak říkám jdeme postupně nahoru. Čeká nás večer semifinále a zítra další zápas. Každého budeme zlobit a věřím, že tady něco urveme.


Semifinále

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 8:1 (3:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Tomiczek (Volas), 18. Tomiczek (Volas), 20. Lipka (Pánek, Buják), 22. Šutý (Volas), 32. Ročák (Ochman), 33. Kozlík (Buják, Cedzo), 49. Volas (Tomiczek, Šutý), 55. Pánek (Lipka, Žabka) – 28. Pastor

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Z naší strany to bylo velmi povedené utkání. Všechny aspekty, které jsme si řekli před zápasem, tam kluci plnili. Myslím si, že můžu říct, že jsme celý zápas byli lepší a dominovali jsme. Jsme moc rádi, že to je poslední těžký zápas, který jsme zvládli. Jdeme dále, ale jedna práce tu je ještě před námi.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Zápas za stavu na 4:1 byl rozhodnutý. My jsme už neměli sílu s tím zápasem něco udělat. Gratulujeme Třinci, ať se jim ve finále daří. My se připravíme zítra na utkání o třetí místo a uděláme všechno pro to, abychom si tu medaili odvezli.


O 3. místo

HK Dukla Trenčín - HC Energie Karlovy Vary 7:6pp (2:0, 1:4, 3:2 - 1:0)
Branky a nahrávky:6. Honzek (Marčinčin), 9. Honzek (Ondrašík), 28. Kopún (Honzek, Kopecký), 41. Ollé (Ondrašík, Párička), 47. Petrík (Podoláček, Tokoš), 48. Honzek (Kopecký), 65. Hruška (Križan) – 33. Csabi, 36. Csabi (TS), 38. Csabi, 40. Palaj (Varvařovský, Bubeliny), 44. Adámek (Csabi), 54. Zeman (Csabi)

Michal Blanár (HC Dukla Trenčín): Zápas o třetí místo s Karlovými Vary byl zápas nahru, dolů. Pro diváka i kluky to bylo utkání, ve kterém padlo hodně branek. Nakonec jsme byli šťastnější, dali jsme branku v prodloužení a vyhráli jsme.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): My jsme do toho zápasu nastoupili téměř bez energie, ta první třetina byla velmi planá. Nicméně něco jsme si řekli v kabině po té první třetině a kluci začali konečně trochu napadat, bruslit a dohrávat souboje. Začali jsme být více na puku a ono se to odrazilo také ve hře. Adamovi Csabimu se podařilo během deseti minut dát tři fíky a tím nás dostal zpátky do hry. Od té doby si myslím, že jsme byli lepším týmem. Nástup do třetí třetiny se nám trošku nepovedl, tam nás to zbrzdilo. V prodloužení se nám bohužel tři sekundy před koncem nepovedl pohlídat předbrankový prostor, kde jsme měli problémy celý turnaj a dopadlo to, tak jak to dopadlo.


Celkové pořadí

1. HC Vítkovice Ridera
2. HC Oceláři Třinec
3. HK Dukla Trenčín
4. HC Energie Karlovy Vary

Rozpis turnaje

7. srpna

9:30 HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
11:30 HK Dukla Trenčín – HC Vítkovice Ridera
18:00 HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary
18:45 HC Oceláři Třinec – HK Dukla Trenčín

8. srpna

8:00 HK Dukla Trenčín - HC Energie Karlovy Vary
11:00 HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera
17:15 semifinále: HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
17:45 semifinále: HC Vítkovice Ridera - HK Dukla Trenčín

9. srpna

8:30 HK Dukla Trenčín - HC Energie Karlovy Vary
11:30 HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera

Pravidla

Hrací systém

Každý tým se utká se všemi soupeři. V semifinále na sebe narazí 1. a 4. tým, a 2. a 3. tým.

Hrací doba

3x20 minut čistého času. Úprava ledové plochy po každé třetině. Rozbruslení 5 minut bez úpravy ledu. Panuje-li po skončení řádné hrací doby rovnost skóre, následují samostatné nájezdy. Panuje-li po skončení řádné hrací doby semifinálového nebo finálového utkání rovnost skóre, následuje prodloužení. Prodloužení se hraje se třemi hráči v poli na každé straně. Prodloužení se hraje způsobem tzv. náhlé smrti. Mužstvo, které vsítí během prodloužení branku, vyhrává utkání. Prodloužení končí vstřelením branky některým z týmů nebo vypršením pětiminutové hrací doby. Panuje-li po skončení prodloužení rovnost skóre, následují samostatné nájezdy.

Hodnocení utkání a turnaje


Vítězství v řádné hrací době = 3 body
Vítězství po nájezdech = 2 body
Porážka po nájezdech = 1 bod
Porážka v řádné hrací době = 0 bodů

Při rovnosti bodů (dvou a více týmů) o konečném umístění rozhoduje: 1. vzájemná utkání (při rovnosti více týmů užší tabulka vzájemných zápasů), 2. rozdíl vstřelených a obdržených gólů, 3. větší počet vstřelených gólů, 4. los

Fotogalerie