HC Energie Karlovy Vary

Hejtman Cup pojednadvacáté! KV Arena hostí tradiční turnaj juniorů

Od 10. do 13. srpna se v Karlových Varech bude konat už 21. ročník turnaje O putovní pohár hejtmana Karlovarského kraje. Zápasy se budou hrát na velké hale KV Areny a vstup na ně bude zdarma. Vítěz letošního ročníku bude znám v neděli večer.

Pozvání na tradiční juniorský turnaj přijaly německé týmy Kölner Haie a Jungadler Mannheim a švýcarský HC Davos. České barvy budou kromě Energie zastupovat Oceláři Třinec, kteří jsou úřadujícími vicemistry extraligy juniorů, a držitelé bronzových medailí mladoboleslavští Bruslaři.

Složení účastníků slibuje napínavé a kvalitní zápasy, které budou zajímavou prověrkou týmů před novou sezonou. To je jasné i trenérovi energetiků Pavlu Arnoštovi.

„Myslím si, že turnaj má obrovskou tradici a má i velkou kvalitu. Podle mě je to jeden z nejlepších turnajů v České republice. Věřím, že nás prověří a pomůže, abychom se připravili na sezonu.“

Ostrou prověrku před sezonou a především možnost zahrát si se zahraničními týmy vnímá pozitivně i obránce Ondřej Dorot, jeden z lídrů týmu.

„Myslím si, že je dobře, že si v přípravě můžeme zahrát i s týmy ze zahraničí. Bude to zase trošku jiný hokej, který bude stavěný více na fyzické hře a tím pádem i na psychické odolnosti, která s ní úzce souvisí. Celkově to bude dobrá zkušenost.“

Ondra moc dobře ví o čem mluví, neboť to jaké je hrát proti zahraničním vrstevníkům, si vyzkoušel v předchozí sezoně v reprezentačním dresu.

Vzhledem k tomu, že extraliga juniorů začne už koncem srpna a Hejtman Cup je poslední ostrou zkouškou, přišla na přetřes i otázka sestavy. „Na turnaj bychom chtěli být v kompletní sestavě, tedy i s hráči, kteří jsou momentálně v A-týmu partnerského klubu Baník Sokolov, abychom věděli, jak případně se sestavou naložit v prvních extraligových utkáních.“ Poodkrývá plány ohledně týmu kouč Pavel Arnošt.

Ve skupině čekají energetiky zajímaví soupeři. Jak se na utkání a vůbec na turnaj těší?„Kluci, i my trenéři se těšíme hodně,“ směje se kouč juniorky Energie. A Ondřej Dorot s úsměvem doplňuje. „Musím říct, že s týmem se už nemůžeme dočkat. Sestava se nám začíná rýsovat do finální podoby, a proto pomýšlíme jenom na ty nejvyšší příčky. Já osobně bych si hrozně přál, aby letos zůstal pohár konečně ve Varech.“

Stejný názor má i Pavel Arnošt. „Je to sice turnaj a tedy něco jiného, ale stále to bereme jako přípravu. Moc se na něj ale těšíme, obzvlášť když hrajeme v domácím prostředí. Věřím, že uspějeme. To znamená, že bychom minimálně chtěli hrát finálové utkání,“ usmívá se kouč juniorky Energie.

Ke splnění svého cíle budou junioři potřebovat nejen své schopnosti, bojovnost a nasazení, ale stoprocentně se jim bude hodit i podpora fanoušků, kterou naši kluci jistě ocení, což potvrzuje i Ondřej Dorot. „Vím, že se jedná pouze o turnaj, který je ve srovnání s play-off úplně něco jiného, ale jestli jste to dočetli až sem, přijďte nás podpořit do naší KV Arény, protože “ať je ti 10 nebo 50” - Jsme jeden tým, jedna Energie!“ Zve sympatický obránce fanoušky na turnajová klání.

Systém turnaje:

Turnaj se odehraje ve formátu základní část a play-off. Pro základní část jsou týmy rozděleny do dvou skupin.

Skupina A: Energie Karlovy Vary, Jungadler Mannheim, HC Davos
Skupina B: Oceláři Třinec, Kölner EC, BK Mladá Boleslav

Zápasy se budou hrát v klasickém formátu. V případě nerozhodného výsledku bude následovat pětiminutové prodloužení v němž se bude hrát tři na tři. Poté budou případně následovat nájezdy.

O soupeřích v play-off rozhodne umístění v základní skupině. V nedělních zápasech se o první místo utkají vítězové skupin. O bronz budou bojovat týmy z druhého místa a oba třetí celky bude čekat utkání o páté místo.

Rozpis zápasů turnaje:

Středa 9. srpna 2023

17:00 HC Energie Karlovy Vary - Kölner EC (přátelský zápas před turnajem)

Čtvrtek 10. srpna 2023

15:00 Kölner EC - BK Mladá Boleslav
18:00 Jungadler Mannheim - Energie Karlovy Vary

Pátek 11. srpna 2023

15:00 BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec
18:00 HC Davos - Jungadler Mannheim

Sobota 12. srpna 2023

14:00 Oceláři Třinec - Kölner EC
17:00 Energie Karlovy Vary - HC Davos

Neděle 13. srpna 2023

11:00 utkání o 5. místo
14:00 utkání o 3. místo
17:00 utkání o 1. místo

Hejtman Cup můžete sledovat prostřednictvím streamu zde, zápasy Energie pak bezplatně na YouTube kanále Energie.

Online přenosy naleznete zde.