HC Energie Karlovy Vary

Statistiky přípravy: Novotný překonal půlku týmu, válela sedmnáctiletá naděje

Stejně jako loni vyvrcholila letní příprava Energie desítkou utkání, do kterých letos naskočilo v barvách Karlových Varů hned 41 různých hráčů včetně řady posil a mladých talentů západočeského hokeje. Co na jejich výkony říkají statistiky? Jaká zajímavá čísla nám předsezona přinesla?

Výborní brankáři

Karlovarští gólmani předváděli v přípravě opravdu skvělé výkony. Ostatně tři z celkových pěti brankářů, kteří naskočili do zápasové akce, zaznamenali v průměru méně než 2,6 inkasovaného gólu na utkání a hned čtyři výrazně větší než 91% úspěšnost zákroků. Nejnižší průměr inkasování na zápas patří Adamu Dybalovi, který během padesáti odchytaných minut nedosáhl jen na jediný kotouč a zapsal tak do statistik 1,2 obdrženého gólu na utkání. Stejně tak mladý brankář ovládl žebříček úspěšnosti zákroků, dohromady lapil 19 z celkových 20 střel, které na něj mířily, tedy 95 %.

Novotný produktivnější než půlka týmu

Zůstaňme ještě u brankářů. Filip Novotný, dlouholetá gólmanská jednička, si totiž v prvním utkání s Litvínovem připsal dvě asistence. Díky tomuto výkonu v celkovém součtu celé přípravy překonal coby brankář v tabulce produktivity hned šestnáct z 36 hráčů v poli, kteří do předsezony naskočili. Navíc kdybychom při shodě bodů brali jako sekundární kritérium nižší počet odehraných zápasů, patřila by Novotnému dokonce osmnáctá příčka v celkovém pořadí produktivity týmu!

Překvapení přípravy? Jiří Kulich!

Je mu teprve sedmnáct let, ale v letošní přípravě byl k nezastavení. Řeč je o Jiřím Kulichovi, útočníkovi, který loni poprvé okusil extraligu i velkou reprezentační akci a už na startu své druhé sezony mezi seniory zvládl v sedmi přípravných utkáních nasázet sedm bodů (3+4). Tři asistence proti Sokolovu, dva góly a jedna asistence v duelu s Norimberkem a jedna trefa do sítě Sparty vynesly mladičké naději karlovarského hokeje famózní druhou příčku v bodování týmu. Navíc si Kulich připsal do kolonky účasti na ledě hodnotu hned +9, spolu s finským obráncem Patrikem Parkkonenem nejvíce v celém týmu. Šikovný forvard si tak velice hlasitě řekl o místo v A-týmu Energie...

Magická meta padla třikrát

Jiří Kulich nebyl ale jediný, kdo dosáhl na žádanou metu jednoho bodu na utkání. Kromě něj se to povedlo ještě Petru Koblasovi, jenž v sedmi zápasech stihl zapsat ještě o bod víc (4+4) a tím zvítězit v týmové produktivitě, ale také dalšímu mladíkovi Samuelu Šmajdovi, který při svém jediném startu proti Sokolovu nahrával Lukáši Douderovi na pátou trefu Energie.

K-Č-K zase jede!

Když je řeč o Petru Koblasovi, nemůžeme nezmínit opětovné vynikající výkony lajny K-Č-K, tedy Koblasa-Černoch-Kohout. Tato trojice jako v podstatě jediná odehrála většinu přípravy pospolu a už poněkolikáté ukázala, že to těmhle třem spolu zkrátka šlape. Koblasa s osmi body vyhrál bodování týmu, Martin Kohout skončil třetí se šesti body (3+3) ze sedmi utkání a Jiří Černoch stihl za stejný počet startů zaznamenat jen o bod méně (1+4) a obsadit šestou příčku v týmové produktivitě.

Beránek podruhé králem trestné lavice

Ještě jeden trend z loňské předsezony se letos opakoval, stejně jako loni totiž nejvíce trestných minut nasbíral Ondřej Beránek. Ten musel v osmi zápasech dohromady odsedět mezi trestoměřiči celkem deset minut, o dvě méně než loni. K nim pětadvacetiletý forvard přidal i čtyři kanadské body, které mu vynesly slušné deváté místo v pořadí produktivity.

Kompletní statistiky přípravy naleznete zde.