HC Energie Karlovy Vary

Stloukal: Třinec nás vytrestal z brejků

Karlovarští hokejisté proti Třinci opět podali bojovný výkon, přesto nemají žádný bod. „Oceláři nám ukázali svou velkou kvalitu a vytrestali nás z brejků,“ našel po utkání příčinu porážky Petr Stloukal. Útočník Energie byl u jediné vstřelené branky svého týmu.

S Oceláři jste se utkali opět po devatenácti dnech a opět odcházíte poraženi...
Na soupeře jsme se nepřipravovali nijak speciálně. Věděli jsme, že mají velmi kvalitní mužstvo, což nám ukázali. Častokrát jsme si v obranném pásmu připadali jako na kolotoči. Mají ohromnou sílu a jakmile se dostanou do vedení, hraje se proti nim strašně těžko.

Přesto jste šli v utkání do vedení po krásné akci. Byl to nacvičený signál?
Oni tam lacině ztratili puk. Myslel jsem si, že to je dva na jednoho. Ale Kohy (Martin Kohout) to ještě výborně dobruslil. Krásně jsme to sehráli, ale bohužel nám to body nepřineslo.


Druhou třetinu jste nakonec prohráli. S jakou taktikou jste šli do závěrečného dějství?
Řekli jsme si, že prohráváme jen o gól a zápas je stále otevřený. Šli jsme do toho s čistou hlavou. Nechtěli jsme hru bezhlavě otevřít, což se nám dařilo. Bohužel nám tam v závěru spadl smolný gól.

Ve třetí třetině jste měli plno šancí. Co chybělo?
Střelecká nemohoucnost nás bohužel trápí už delší dobu. Nedokážeme dát v zápase více než dvě branky a to se potom vyhrává těžko. Přesto makáme, v tréninku děláme vše na sto procent a věříme, že se to otočí v náš prospěch.

Vy letos hodně létáte sestavou. Jak moc je to pro vás složité?
Určitě je moje role složitější než v minulé sezoně. Nejvíc nepříjemné je, když člověk dlouho není na ledě, pak je třeba přestávka a úplně vychladnete. Ale tak to prostě letos máme a mě nezbývá, než bojovat a chodit do každého střídání jako by bylo poslední.

Čeká vás reprezentační přestávka. Jaký program máte?
V pondělí máme dobrovolný trénink, regeneraci, takže trochu oddychneme. Následně nás čekají tři dny dvoufázových tréninků a volný víkend. Musíme si každý odpočinout, pustit hokej z hlavy a pak dát vše do závěrečné fáze základní části.

Děkuji za rozhovor.

Související články